Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2022 7:40
Čas čtení 0:39
Tereza Patočková

Vláda schválila snížení spotřební daně na naftu a benzin o 1,5 koruny na litr

Vláda schválila snížení spotřební daně na naftu a benzin o 1,5 koruny na litr
Zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA
NEWS CENY POHONNÝCH HMOT PETR FIALA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Rozhodnutí o zlevnění pohonných hmot přichází ve chvíli, kdy jsou jejich ceny kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině na svém historickém maximu.

Vláda schválila snížení spotřební daně na naftu a benzin o 1,50 koruny na litr. Na Twitteru o tom ve středu večer informoval premiér Petr Fiala (ODS). Daňovou úlevu pocítí motoristé od 1. června do 30. září. Nyní se z litru benzinu odvádí daň 12,84 korun a u nafty je to 9,95 korun.

„Po zvýšení životního minima, které jsme schválili minulý týden je to další opatření, které pomůže všem lépe snášet nárůsty cen, které způsobila ruská agrese na Ukrajině,“ uvedl předseda vlády. Dle Fialy si vláda tímto krokem slibuje snížení tlaku na peněženky občanů. 

Doporučeno
Domů mi stále chodí povolávací rozkazy do války. Právně jsem totiž stále muž, říká transgender Ukrajinka Iliya (Rozhovor) Domů mi stále chodí povolávací rozkazy do války. Právně jsem totiž stále muž, říká transgender Ukrajinka Iliya (Rozhovor) 3. dubna 2022 7:00

Rozhodnutí o zlevnění pohonných hmot přichází ve chvíli, kdy jsou jejich ceny kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině na svém historickém maximu, protože výrazně zdražila ropa a zároveň oslabila koruna vůči dolaru.

Domů
Sdílet
Diskuse