Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2022 15:55
Čas čtení 1:09
Ema Stanovská

V New Yorku byl dokončen nejtenčí mrakodrap světa. Penthouse s výhledem na Central Park stojí 66 milionů dolarů a má 10 koupelen

V New Yorku byl dokončen nejtenčí mrakodrap světa. Penthouse s výhledem na Central Park stojí 66 milionů dolarů a má 10 koupelen
Zdroj: Gary Hershorn/Getty Images
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Čerstvě dostavěná věž otevírá své brány novým budoucím obyvatelům, kterým nabízí 60 apartmánů na 84 patrech.

Slavné panorama Manhattanu v New Yorku doplnil nejtenčí mrakodrap světa Steinway Tower. Čerstvě dostavěná věž otevírá své brány novým budoucím obyvatelům, kterým nabízí 60 apartmánů v 84 patrech. Ceny se pohybují od 7,75 milionu dolarů (zhruba 174 milionů korun) za garsonku až po 66 milionů dolarů (zhruba 1,5 miliardy korun) za střešní apartmá.

CNN píše, že Steinway Tower, neboli 111 West 57th Street, má poměr výšky a šířky 24:1, což z ní podle architektů dělá „nejtenčí mrakodrap na světě“. S výškou 435 metrů patří také mezi nejvyšší budovy na západní polokouli, za dvěma dalšími v New Yorku: One World Trade Center a Central Park Tower. Fasáda věže je obložena terakotou, která při různém osvětlení a při pohledu z různých úhlů mění barvu a strukturu.

Na vrcholu mrakodrapu se nachází třípodlažní střešní apartmán s výhledem na Central Park. 66milionový apartmán se skládá ze čtyř ložnic, z deseti koupelen, ze soukromého bazénu a má 360stupňový výhled na Central Park.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Věž navrhla newyorská architektonická firma SHoP Architects. Podle jejího ředitele jde o budovu s „mimořádnými rozměry a epickou vznešeností“. Firma inspiraci čerpala ze „zlatého věku manhattanských mrakodrapů“ a stylu Art deco.

„Superštíhlé“ mrakodrapy, známé také jako tužkové věže, se staly výjimečnými prvky panoramatu Hongkongu v 70. letech. Od té doby se jimi inspirovala i velká města jako New York. 

Domů
Sdílet
Diskuse