Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2022 13:00
Čas čtení 1:21
Ilona Hobzová

Počasí na Velikonoce: Před prodlouženým víkendem bude až dvacet stupňů, pak se ochladí a bude pršet

Počasí na Velikonoce: Před prodlouženým víkendem bude až dvacet stupňů, pak se ochladí a bude pršet
Zdroj: Ilustračná fotografia: TASR/Jaroslav Novák
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ VELIKONOCE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Týdenní předpověď vydal Český hydrometeorologický ústav.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal týdenní předpověď počasí, podle které se Česko musí připravit na znatelné výkyvy. Zatímco během pracovního týdne přesáhne teplota dvacet stupňů Celsia, na Velký pátek dorazí studený vzduch, který přinese přeháňky a ochlazení.

Mrazivý začátek týdne vystřídá teplo 

V pondělí se Česko probudilo do mrazivého rána a denní teploty vystoupají v průběhu dne maximálně ke dvanácti stupňům Celsia, na úterý už je předpověď o něco příznivější. V noci sice ještě bude mrznout, denní teploty ale vystoupají k osmnácti stupňům a bude jasno až polojasno.

Ještě tepleji bude ve středu, kdy se rtuť teploměru přehoupne přes dvacet stupňů. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí šesti až dvou stupňů Celsia. I když bude zejména v Čechách částečně přibývat oblačnost, na většině území bude jasno až polojasno. Podobné počasí očekávají meteorologové i ve čtvrtek, kdy se ale kromě oblačnosti postupně od západu a severozápadu objeví přeháňky.

Koledníci by zmoknout neměli

Úplná změna pak nastane na Velký pátek, kdy ČHMÚ předpovídá déšť na většině území. Klesnou také teploty, které se budou pohybovat okolo jedenácti až patnácti stupňů, jen na jihu a jihovýchodě může být o něco tepleji. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Proměnlivá oblačnost čeká Česko i od soboty do pondělí. Na většině území bude pršet. Zpočátku na horách, později i ve středních polohách by se mohly objevit sněhové srážky. Srážky i oblačnost by měly postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí sedmi až dvanácti stupňů Celsia. Na Velikonoční pondělí by koledníci podle ČHMÚ zmoknout neměli. 

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Ruska? Video ukazuje, jak se země v průběhu času změnila, a kdo se vystřídal u moci
Steven Seagal: Postrach žen a filmových štábů, ale také akční hvězda 90. let. Vzestup a pád legendy
Jaká jsou nejlepší česká piva? V soutěži bodoval Zubr i Braník
Domů
Sdílet
Diskuse