Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. května 2022 14:30
Čas čtení 6:29
Dominik Vetrák

10 nejlepších romantických filmů na HBO Max

FILMY A SERIÁLY HBO MAX
Uložit Uložené

Pokud máš HBO, těchto 10 skvělých romantických filmů musíš vidět. Některé tě rozesmějí, jiné možná rozpláčou.

Minulý měsíc jsme se podívali na nejlepší romantické filmy, které si můžeš pustit na Netflixu. Na streamovací službě HBO Max je jich ještě více. I v tomto případě platí, že některé z těchto filmů mohou katalog streamovací služby opustit. Hollywoodská studia totiž mění licence na jejich vysílání, a tak se může některý film během let vysílat na Netflixu, HBO Max, Apple TV+ či vůbec nikde.

Pokud se ti líbí naše žebříčky, seznamy a tipy na filmy či seriály, jakož i přehledy kvalitního obsahu na streamovacích platformách, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Pod názvy filmů najdeš také průměrné hodnocení recenzentů serveru Rotten Tomatoes (RT). RT sdružuje hodnocení profesionálních recenzentů, takže mohou být trochu přísnější, než jaké bys těmto filmům dal ty.

Doporučeno
O čem bude film Avengers 5? Proti komu a čemu budou hrdinové bojovat? O čem bude film Avengers 5? Proti komu a čemu budou hrdinové bojovat? 11. května 2022 12:30

1. Věčný svit neposkvrněné mysli/Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004, režie: Michel Gondry)

Jak je dlouhý: 1 h a 48 min

Hodnocení na RT: 8,5 z 10

Herci: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo

Jim Carrey hraje introvertního Joela, který prožije bouřlivý vztah s impulsivní Clementine (Kate Winslet). Clementine však na něj chce zapomenout, a tak podstoupí operaci, po které jí na něho nezůstanou žádné vzpomínky. Joelovi velmi chybí, a tak učiní totéž, a oba tedy přijdou o vzpomínky na toho druhého. Mohou však skutečně žít jeden bez druhého?

Toto drama je splynutím perfektního scénáře Charlieho Kaufmanna a skvělé režie Michela Gondryho, který bezvadně pochopil vizi scénáristy. Díky tomu vzniklo vtipné a zároveň nesmírně emotivní drama o lásce a vztazích.

 

Ve filmu je několik skrytých odkazů a méně jasných scén, které dávají mnohem větší význam až po jeho skončení. Film si tedy užiješ víc s každým dalším zhlédnutím. Je to další z řady dramatických filmů, v nichž Jim Carrey dokázal, že je skvělý komplexní herec, který dokáže zahrát víc než jen šílené komedie.

2. Ona/Her (2013, režie: Spike Jonze)

Jak je dlouhý: 2 h a 6 min

Hodnocení na RT: 8,5 z 10

Herci: Joaquin Phoenix a Scarlett Johansson (jako hlas)

Theodore (Joaquin Phoenix) prožívá obtížné období po rozchodu se svou milovanou přítelkyní (Rooney Mara). Na internetu se dočte o aplikaci, která je skutečnou bytostí s city a myšlenkami. Citlivý Theodore tak poznává Samanthu (nádherný hlas Scarlett Johansson) a i přes fakt, že Samantha nemá fyzickou podobu, se do sebe zamilují.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Snímek je komplexním vztahovým dramatem rozebírajícím klasické, ale i zcela netradiční problémy lidí, kteří se rozhodnou naplno otevřít tomu druhému. Vzhledem k tomu, že jediný kontakt mezi hlavními postavami je přes sluchátka, museli scénáristé napsat špičkové dialogy.

Každá konverzace mezi Theem a Sam tě proto upoutá. Konec je poněkud zdrcující, ale odráží krutou a bolestivou realitu, kterou vztahy často přinášejí.

3. Dobrý ročník/A Good Year (2006, režie: Ridley Scott)

Jak je dlouhý: 1 h a 58 min

Hodnocení na RT: 8,5 z 10

Herci: Russell Crowe a Marion Cottilard

Režisér Ridley Scott se zde představil v poněkud netradiční roli, když natočil romantický film na francouzské Riviéře. Je totiž známý tím, že natáčí hlavně akční filmy, sci-fi či historické eposy. Dobrý ročník je příjemná komedie ze žánru feel-good, a tak se divákům líbila, i když v ní občas byly klišovité scény.

Mohou za to zejména přirozeně působící dialogy, zábavné scény a sympatické autentické postavy v podání herců Russella Crowa (Gladiator) a Marion Cottilard (The Dark Knight Rises), z nichž srší charisma a mezi nimiž je vynikající chemie.

Velkým plusem snímku je jeho „vesnické“ prostředí plné krásných západů slunce a sluneční pohody v kavárnách. Pro to vše a pro jednu nádhernou ženu se bohatý podnikatel (Russell Crowe) rozhodne hodit svůj dosavadní život za hlavu a vyměnit stres za úsměv na tváři. Dobrý ročník je příjemný melancholický film, který také tobě vykouzlí úsměv na tváři.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113458 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse