Přinášíme recept na zdravější verzi tradičních velikonočních pokrmů. Mrkvového beránka nebo banana bread zajíce hravě zvládneš připravit doma.
S Velikonocemi se pojí mnoho tradic, některé z nich zakořenily v kuchařkách našich babiček dodnes. Na slavnostní tabuli nesmí chybět například pečený beránek, který se obvykle připravuje na Bílou sobotu, a spousta dalších pochutin.
Pokud miluješ sladké, ale zároveň holduješ zdravému životnímu stylu, tak recept na mrkvového beránka je přesně pro tebe. Není tolik sladký a peče se ze špaldové mouky.
Nemáš doma tolik strávníků, kteří by dokázali spořádat celého beránka? Nevadí, v článku na tebe čeká také recept na velikonočního zajíce, připravuje se na způsob banánového chlebíku v menší formě.
Co se dozvíš po odemknutí?
- Proč se vlastně beránek peče
- Recept na mrkvového beránka
- Recept na banánového zajíce