Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2022 20:33
Čas čtení 0:43
Tereza Šnajdrová

Prezident Miloš Zeman po sedmé odmítl jmenovat Koudelku generálem

Prezident Miloš Zeman po sedmé odmítl jmenovat Koudelku generálem
Zdroj: TASR - Marko Erd
NEWS MILOŠ ZEMAN ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman již po sedmé v řadě odmítl jmenovat šéfa BIS Michala Koudelku generálem. Kabinet ale za Koudelkou stále stojí.

Stejně jako předchozí vláda, i kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) podal návrh, aby prezident Miloš Zeman povýšil šéfa Bezpečnostní informační služby Michala Koudelku na hodnost generála. Ani po sedmé však tento pokus nevyšel a Zeman Koudelku odmítl jmenovat, informuje ČT24 a Hospodářské noviny.

Doporučeno
Mladík na internet vyvěsil falešný QR kód, aby se přiživil na obětech tornáda. U soudu ukazoval vulgární gesta Mladík na internet vyvěsil falešný QR kód, aby se přiživil na obětech tornáda. U soudu ukazoval vulgární gesta 28. dubna 2022 17:56

To, že ani tentokrát Miloš Zeman Koudelku nejmenuje, Hospodářským novinám potvrdil mluvčí vlády Václav Smolka. „Ano, mohu to potvrdit,“ reagoval na dotaz novinářů. 

Už bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) argumentoval tím, že má Koudelka vysoké profesní a osobní kvality, funkci šéfa BIS odvádí velmi dobře a povýšení na hodnost generála by si zasloužil. Prezident Miloš Zeman to však odmítá. Ke Koudelkovi má výhrady již delší dobu a prý „nevidí důvod“ k jeho povýšení. 

Podle Hospodářských novin se tentokrát prezident Miloš Zeman na návrh jmenovat Koudelku generálem ani nepodíval. Mnozí přitom předpokládali, že po sedmé Zeman návrhu již vyhoví, a to nejen proto, že Koudelka byl tím, kdo dlouhodobě varoval před Ruskou federací. 

Domů
Sdílet
Diskuse