Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2022 15:46
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta

The Times: Moldavsko by mohlo být dalším ruským cílem

The Times: Moldavsko by mohlo být dalším ruským cílem
Zdroj: Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Moldavsko by se mohlo stát dalším cílem ruské agrese. Pro The Times to uvedl zdroj blízký armádě.

Rusko podle Ukrajiny plánuje zaútočit na další zemi. Tou by mělo být Moldavsko. The Times to sdělil tajný zdroj blízký ukrajinské armádě. Konflikt by měl podle něj vypuknout okolo 9. května. Rusko prý v současnosti pouze hledá záminkou, se kterou by mohlo na Moldavsko zaútočit.

V postsovětském Moldavsku je v současnosti podle státních představitelů přibližně 1 500 ruských vojáků. Podle zmíněného zdroje z ukrajinské armády chystají Rusové další výsadek v blízkosti hlavního města. O ten by se měly postarat jednotky z Krymu. Rusko v současnosti podle zdroje The Times hledá důvod, proč na zemi zaútočit. Tvrdí, že existuje řada indícií, které ruskému útoku nasvědčují. Moldavsko se navíc obává ruského útoku již od začátku války.

Moldavsko na začátku dubna zakázalo používání ruských válečných symbolů. Podle Kremlu je toto potlačování základních práv. Zdroj blízký armádě podle The Times tvrdí, že by Kreml mohl zákazu využít a vyvolat v zemi rozbroje, které by následně použil jako záminku.

Na sociálních sítích se rovněž objevil výtisk dnešních novin, kde se mluví o útocích, které ještě neproběhly a které Kreml údajně plánuje svalit na Západ. Pravost tohoto výtisku se ale podle Newsweek nepodařila potvrdit o nezávislého zdroje. 

Domů
Sdílet
Diskuse