Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 20:45
Čas čtení 1:52
Ilona Hobzová

VIDEO: Miroslav Kalousek kritizoval demonstranty proti vládě a NATO přímo na jejich akci. „Nejste k ničemu, jste k smíchu,“ řekl

VIDEO: Miroslav Kalousek kritizoval demonstranty proti vládě a NATO přímo na jejich akci. „Nejste k ničemu, jste k smíchu,“ řekl
Zdroj: TOP 09
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Na Malostranském náměstí se konal protivládní protest. Exposlanec a bývalý šéf TOP 09 se na akci objevil náhodou. Jednoho z řečníků Kalousek označil za „absolutního de*ila“.

Na úterní protivládní demonstraci na Malostranském náměstí se náhodou objevil také bývalý poslanec a šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. Poté, co jeden z řečníků na pódiu několikrát vyslovil jeho jméno, se rozhodl bývalý politik vystoupit a vzkázat demonstrujícím, co si o nich myslí. Řečníci se krátce předtím vyjadřovali i proti NATO či ukrajinským uprchlíkům prchajícím před válkou. Jednoho z řečníků Kalousek nazval „de*ilem“.

Doporučeno
Dezinformátoři vydělávají na lžích o ukrajinských uprchlících. Šíří narativ, že jsou nevděční a plýtvají jídlem Dezinformátoři vydělávají na lžích o ukrajinských uprchlících. Šíří narativ, že jsou nevděční a plýtvají jídlem 5. dubna 2022 11:30

Demonstraci na Malostranském náměstí svolal podle informací Magistrátu hlavního města Prahy Jiří Machač, který se také ujal úvodního slova. „Touha po svobodě a spravedlnosti nás dnes přivedla na toto náměstí. Stejně jako za okupace fašistickým Německem jsou naše práva a občanské svobody ohroženy,“ řekl.

Podle dalšího z řečníků nehájí současná vláda zájmy českého lidu. Následně si všiml Miroslava Kalouska mezi kolemjdoucími a promluvil přímo k němu. Podle něj musí být bývalý politik určitě rád, že do Poslanecké sněmovny už nekandidoval. „Vládne nám tu teď bizár a extremistická vláda, která jde z extrému do extrému,“ uvedl. Následně oslovil Kalouska během své řeči ještě několikrát.

Kalousek: To, co říkáte, jsou nesmysly. Jste k smíchu

Miroslav Kalousek na začátek svého krátkého projevu uvedl, že už není politikem a Malostranským náměstím jen procházel. „Slyšel jsem svého předřečníka, který než jsme přešel parkoviště, řekl asi šestkrát moje jméno,“ řekl Kalousek a pokračoval s tím, že svého předřečníka označil za „absolutního de*ila“. 

„Velmi si vážím toho, že de*il, který pořádá takovéto shromáždění v celé milionové Praze, nesežene víc než asi patnáct jemu podobných lidí,“ obrátil se Kalousek na přítomné demonstranty. Následně jim řekl, že mu bylo ctí s nimi na místě být a že nejsou k ničemu. „To, co říkáte, jsou nesmysly a nic z toho nevede k prosperitě našich životů a vašich dětí. To, co tady pořádáte, je zcela marné. Jste k smíchu,“ řekl bývalý šéf TOP 09.

Doporučeno
Nesmyslné hoaxy o Ukrajině: Válka neexistuje, na jadernou elektrárnu zaútočili Ukrajinci a Kyjev tajně vyvíjí jaderné zbraně Nesmyslné hoaxy o Ukrajině: Válka neexistuje, na jadernou elektrárnu zaútočili Ukrajinci a Kyjev tajně vyvíjí jaderné zbraně 9. března 2022 16:30

Protest probíhal také v souvislosti s válkou na Ukrajině. „Falešná solidarita“, kterou prý někteří k Ukrajině projevují, prý přinese naší vlasti kolaps sociálního systému, nárůst zločinnosti a obrovské zdražování. „Nikdo neví, jaký je zdravotní stav těchto lidí, kolik zbraní sem donesli. Nikdo se neptá českých rodin, jestli přenechají své byty ekonomickým uprchlíkům z Ukrajiny,“ řekl organizátor k uprchlíkům z Ukrajiny.

Doporučeno
Příběhy uprchlíků: Když byla rodina na Ukrajině, brečela jsem každý den (Reportáž) Příběhy uprchlíků: Když byla rodina na Ukrajině, brečela jsem každý den (Reportáž) 10. března 2022 7:00

Za tyrana, který nám přikazuje, co smíme říct a o čem mlčet, označil řečník českou vládu, která je prý nejhorší v dějinách naší země. Machač promluvil také o názoru na Severoatlantickou alianci. „NATO je útočná, zločinecká organizace, prosazující rabování na celém světě. Stydím se, že moje vlast je členem NATO,“ uvedl ve svém projevu.

Kalousek svůj neplánovaný projev později krátce okomentoval na Twitteru. „Vážně jsem neměl v úmyslu dnes veřejně vystupovat a už vůbec ne na této demonstraci. Když ale organizátoři naléhali, nechal jsem se přemluvit a řekl jsem pár hřejivých slov,“ napsal.

Domů
Sdílet
Diskuse