Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2022 8:36
Čas čtení 0:53
Ilona Hobzová

Přichází léto! Předpověď počasí slibuje na příští týden až 27 stupňů

Přichází léto! Předpověď počasí slibuje na příští týden až 27 stupňů
Zdroj: Getty Images
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu.

Česko se chystá na příchod letních teplot. Zatímco v závěru tohoto týdne se bude rtuť teploměru pohybovat přibližně okolo jednadvaceti stupňů Celsia a bude oblačno, od neděle by se mělo stále více vyjasňovat a teplota se postupně vyšplhá až ke 27 stupňům. Slibuje to předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Letní teploty

K prvnímu letnímu dni, kdy teplota překoná hodnotu 25 stupňů Celsia, chybělo ve středu pouhých 0,1 °C. „Rtuť teploměru na stanici Lednice na jižní Moravě se včera vyšplhala až na příjemných 24,9 °C,“ uvedl ČHMÚ. Do konce tohoto týdne se podle meteorologů letních teplot ještě nedočkáme. V pátek a v sobotu bude oblačno až polojasno, ojediněle se budou objevovat přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo šestnácti až jednadvaceti stupňů Celsia. 

To se ale začne postupně měnit už v neděli a pondělí, kdy bude skoro jasno až polojasno. To meteorologové předpokládají i na další dny příštího týdne. Teploty budou zpočátku dosahovat hodnot 19 až 23 stupňů Celsia, v dalších dnech bychom se měli postupně dočkat až dvaceti sedmi stupňů Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse