Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2022 14:00
Čas čtení 0:35
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Ruského velvyslance v Polsku demonstranti polili červenou barvou

VIDEO: Ruského velvyslance v Polsku demonstranti polili červenou barvou
Zdroj: Polish Press Agency
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ POLSKO RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ruský velvyslanec v Polsku Sergej Andrejev se v pondělí v rámci oslav Dne vítězství vydal ke hřbitovu sovětských vojáků, kde jej demonstranti polili červenou barvou.

Ruský velvyslanec v Polsku Sergej Andrejev dorazil v pondělí na hřbitov sovětských vojáků, kde chtěl v rámci oslav Dne vítězství položit věnec. Na hřbitově na něj však čekali demonstranti, kteří jej polili červenou barvou, píše TVN Warszawa.

Doporučeno
Kanada a Mexiko přijmou americké ženy žádající o interrupci. Země pracují na plánu pomoci Kanada a Mexiko přijmou americké ženy žádající o interrupci. Země pracují na plánu pomoci 9. května 2022 12:57

Rusové 9. května slaví Den vítězství a oslavit jej chtěl i ruský velvyslanec v Polsku Sergej Andrejev. S věncem proto přišel na hřbitov sovětských vojáků, kde na něj však čekali demonstranti a polili jej červenou barvou. 

Demonstranti protestující proti válce na Ukrajině přišli s polskými a ukrajinskými vlajkami a ruskou výpravu vítali výkřiky „fašisté“ či „zabijáci“. Sergeje Andrejeva se pokusili napadnout i fyzicky, čemuž zabránila velvyslancova ochranka, ale před červenou barvou jej již ubránit nezvládla. 

Zpravodaj TVN24 od demonstrantů zjišťoval, proč na ruského velvyslance zaútočili a jejich odpověď tě pravděpodobně příliš nepřekvapí. Červená barva má symbolizovat krev prolitou ukrajinským lidem.

Domů
Sdílet
Diskuse