Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2022 18:11
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

ČSSD a Zelení budou v podzimních volbách v Praze kandidovat společně. Povede je Šabatová

ČSSD a Zelení budou v podzimních volbách v Praze kandidovat společně. Povede je Šabatová
Zdroj: Wikimedia Commons/Ben Skála, Benfoto/volně k použití
NEWS ČSSD
Uložit Uložené

ČSSD a Zelení ve čtvrtek podepsali memorandum o spolupráci, dle kterého budou do podzimních komunálních voleb v Praze vstupovat společně.

ČSSD bude do podzimních komunálních voleb vstupovat ve spolupráci se Zelenými, rozhodli pražští zástupci. Ve čtvrtek podepsali memorandum o spolupráci a určili lídryni, která bude kandidovat na post primátorky. Je jí bývalá ombudsmanka a mluvčí Charty 77 Anna Šabátová, informuje Deník N.

Doporučeno
Pokud jsme chtěli dělat politiku s čistým štítem, tak spolupráce s ODS nebyla tou správnou volbou, říká Anna Gümplová (Rozhovor) Pokud jsme chtěli dělat politiku s čistým štítem, tak spolupráce s ODS nebyla tou správnou volbou, říká Anna Gümplová (Rozhovor) 20. února 2021 10:00

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2021 neuspěli ani Zelení, ani ČSSD. Svoji reputaci si chtějí napravit na podzim v komunálních volbách, které se uskuteční 23. a 24. září a do kterých budou v Praze vstupovat společně.

Orientovat se chtějí na bydlení, dopravu, životní prostředí, energetiku a sociální oblast. Konkrétní volební program včetně kampaně veřejnosti představí až začátkem června. 

„Po řadě rozhovorů a debat mezi sociálními demokraty a Zelenými se dospělo k tomu, že se půjde společně. To je něco, co mě strašně moc potěšilo. Vážím si toho, že když projekt měl jasné obrysy, tak přišli za mnou a nabídli, abych se postavila do čela kandidátky. Je to něco, čemu já důvěřuji a fandím,“ komentovala rozhodnutí lídryně Anna Šabatová s tím, že cílem koalice je získat ve volbách dvouciferný výsledek.

„V aktuální koalici (na magistrátu) se daří pozitivní věci a my se bojíme preferencí, kdy by se v Praze mohla vrátit k moci ODS. Moje osobní zkušenost je, že by to nemuselo být pro Prahu dobré. Například v dopravě by to bylo velké ohrožení,“ doplnil ji pak zastupitel Prahy 3 Matěj Michal Žaloudek (Zelení).

Domů
Sdílet
Diskuse