Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2022 16:13
Čas čtení 1:14
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Policisté během kontroly v metru zadrželi celostátně hledanou dvojici podezřelou z pokusu o vraždu

NEWS POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Policisté z oddělení METRO zadrželi během obvyklé kontroly v metru dvojici podezřelou z násilných trestných činů. Nyní jí hrozí od dvou do dvaceti let za mřížemi.

Pražští policisté z oddělení METRO zadrželi v úterý odpoledne během obvyklé kontroly v metru dvojici podezřelou z násilných trestných činů. Ta měla v pondělí 30. května fyzicky napadnout dvaatřicetiletého muže v pražských Vršovicích, který s vážným poraněním skončil v nemocnici. Celostátně hledané dvojici nyní hrozí od až 20 let za mřížemi, informuje Policie ČR.

Doporučeno
Ve čtyřech krajích Česka platí výstraha před silnými bouřkami Ve čtyřech krajích Česka platí výstraha před silnými bouřkami 7. června 2022 13:11

„Celostátně hledaná dvojice v pondělí 30. května brzo ráno fyzicky napadla dvaatřicetiletého muže před obchodním domem v pražských Vršovicích. Celému incidentu předcházel konflikt mezi poškozeným a podezřelou, a to kvůli mobilnímu telefonu. Poté se k hádce přidal přítel podezřelé, který muže několikrát bodl nožem. Podezřelá po napadení poškozeného držela, a když se mu podařilo z jejího sevření vyvlíknout, řvala na něj, že ho zabije,“ uvedla tisková mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Napadenému muži se podařilo před dvojicí utéct do vedlejší ulice, kde zkolaboval. Toho si naštěstí všiml náhodný kolemjdoucí a poraněnému zavolal záchrannou službu. Incidentem se ihned začali zabývat kriminalisté a po podezřelé dvojici vyhlásili celostátní pátrání.

Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

„Policisté z oddělení METRO kontrolovali v úterý odpoledne v prostorách metra Florenc ženu, která se jim snažila ztratit na eskalátorech. Policisté ji doběhli a provedli u ní lustraci, kterou zjistili, že je v celostátním pátrání pro podezření ze spáchání trestného činu vražda. Jelikož u sebe měla hledaná psa, požádali ji, aby sehnala někoho, kdo ho vyzvedne. Následně si pro něj přišel přítel ženy, u kterého provedli kolegové kontrolu totožnosti,“ popisuje dnešní dopadení dvojice Siřišťová.

„Muž byl taktéž v celostátním pátrání pro podezření ze spáchání stejného trestného činu jako jeho přítelkyně. Prohlídkou u muže policisté nalezli nůž a šroubovák. Dvojice byla omezena na osobní svobodě a eskortována na policejní služebnu, kde si oba převzali detektivové z oddělení vražd,“ uzavřela tisková mluvčí.

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 16:55

Zadržené ženě nyní hrozí až dva roky za mřížemi. Její partner byl obviněn ze spáchání trestného činu vražda ve stádiu pokusu a do vězení by mohl jít až na 20 let. 

Domů
Sdílet
Diskuse