Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2022 v 13:11
Čas čtení 0:53
Tereza Šnajdrová

Ve čtyřech krajích Česka platí výstraha před silnými bouřkami

Ve čtyřech krajích Česka platí výstraha před silnými bouřkami
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před velmi silnými bouřkami. Nízký stupeň nebezpečí platí od dnešního odpoledne, a to v Olomouckém, Moravskoslezském, Zlínském a Jihomoravském kraji.

Ačkoli ještě v pondělí rtutě teploměrů šplhaly k 28 °C, úterý je zamračené a deštivé. Český hydrometeorologický ústav navíc jen před pár minutami vydal výstrahu před velmi silnými bouřkami. Nízký stupeň nebezpečí platí od dnešního odpoledne do půlnoci, a to v Olomouckém, Moravskoslezském, Zlínském a Jihomoravském kraji.

Doporučeno
Zastavme špinavé prachy: Klimatičtí aktivisté protestují před pojišťovnami po celém Česku Zastavme špinavé prachy: Klimatičtí aktivisté protestují před pojišťovnami po celém Česku 7. června 2022 v 10:26

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ varuje ČHMÚ.

Výstraha bude platit až do dnešní půlnoci a od středy by mělo oblačnosti opět ubývat. Nejvyšší denní teploty se zítra budou pohybovat od 17 do 21 °C a foukat bude slabý severovýchodní vítr. 

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno a vrátí se dešťové přeháňky, ojediněle bouřky. Rtutě teploměrů naměří 15 až 22 °C a podobné počasí bude také v pátek. Letních teplot se opět dočkáme až o víkendu, kdy by mělo být 20 až 24 °C. 

Domů
Sdílet
Diskuse