Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2022 11:30
Čas čtení 3:43
Barbora Volfová

Kam na zmrzlinu v Praze: Vybrali jsme 5 podniků, kam se budeš chtít vracet

Kam na zmrzlinu v Praze: Vybrali jsme 5 podniků, kam se budeš chtít vracet
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
GASTRO ČESKO GASTRONOMIE PRAHA ZMRZLINA
Uložit Uložené

Přinášíme ti tipy na pět míst v Praze, kam můžeš vyrazit na ty nejzajímavější příchutě i neotřelé způsoby servírování.

Není nic lepšího, než když se během letních dnů, kdy se teploty drží proklatě vysoko, můžeš zchladit pořádnou porcí zmrzliny. Ice cold tekuté štěstí vykouzlí úsměv na tváři snad každému. Vanilka a čokoláda – to je základ. Co takhle zkusit něco nového? Přinášíme ti tipy na pět míst v Praze, kam můžeš vyrazit na ty nejzajímavější příchutě i neotřelé způsoby servírování.

V článku se dozvíš, za jakým rohem na tebe čeká prosecco, rýžová či mojito zmrzka a kde si ke skvělé kávě můžeš objednat i zmrzlinový sendvič. Nebude chybět ani točená klasika, na kterou se v pasáži ve Vodičkově ulici stojí dlouhé fronty.

Praha nabízí nespočet zajímavých míst, a aby ti neunikl žádný článek o dobrém jídle a pití, neváhej sledovat kategorii GASTRO na našem webu.

Doporučeno
Kam zajít na pivo v Praze? Vybrali jsme 5 podniků s nejlepším venkovním posezením Kam zajít na pivo v Praze? Vybrali jsme 5 podniků s nejlepším venkovním posezením 3. června 2022 7:00

Crème de la Crème

Začneme asi tou největší peckou, která zaručeně polechtá tvoje chuťové buňky, a tím je velmi populární Crème de la Crème neboli smetana smetan – nejlepší z nejlepších. O tom, že je nejlepší, svědčí i to, že v Praze najdeš hned pět podniků (Národní, Průběžná, Francouzská, Husova, Pod Kaštany), pět rájů na zemi s identickou kvalitou. Všechny receptury pochází od Jana Hochsteigera alias „pana Zmrzlinky“.

Créme de la Créme.
Créme de la Créme. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Pan Zmrzlinka pracoval několik let v Itálii a jiných koutech světa s mistry svého řemesla a znalosti pak přenesl do svých podniků v Čechách. Má v malíku celou historii výroby zmrzliny, řemeslné výrobní postupy, které následně uplatňuje v moderní gastronomii. 

Zmrzlinu v Crème de la Crème vyrábějí po italsku, řemeslným způsobem z kvalitních surovin bez používání tzv. bází – bílé zmrzlinové hmoty, jež se během výroby jen ochucuje jednotlivými příchutěmi. 

Créme de la Créme.
Créme de la Créme. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

My jsme zde ochutnali kopeček slaného karamelu a prosecco. Obě příchutě určitě stojí za to! Vybereš si jak ze smetanových variant, jako je například levandule, tiramisu, čoko chilli, baileys, tak ze sorbetů nabitých ovocnými chutěmi: jahoda bazalka, mango, rakytník rozmarýn, mojito a spousta dalších. Podnik nezapomněl ani na veganské zmrzliny z rostlinných biomlék.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116380 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kam vyrazit na zmrzlinu v ruličkové podobě.
  • Na kterou zmrzlinu stály fronty i naše babičky.
  • Kde můžeš ochutnat avokádovou, rýžovou či makovou příchuť.
Domů
Sdílet
Diskuse