Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Gastro - Lidé

Kam na zmrzlinu v Praze: Vybrali jsme 5 podniků, kam se budeš chtít vracet

Přinášíme ti tipy na pět míst v Praze, kam můžeš vyrazit na ty nejzajímavější příchutě i neotřelé způsoby servírování.

Barbora Volfová
12. červen 2022, 11:30 Čas čtení: 3:43
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Kam na zmrzlinu v Praze: Vybrali jsme 5 podniků, kam se budeš chtít vracet
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
Gastro - Lidé
0
Barbora Volfová
12. červen 2022, 11:30
Čas čtení: 3:43

Kam na zmrzlinu v Praze: Vybrali jsme 5 podniků, kam se budeš chtít vracet

Přinášíme ti tipy na pět míst v Praze, kam můžeš vyrazit na ty nejzajímavější příchutě i neotřelé způsoby servírování.

Barbora Volfová
12. červen 2022, 11:30
Čas čtení: 3:43
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Kam na zmrzlinu v Praze: Vybrali jsme 5 podniků, kam se budeš chtít vracet
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
Odebírat newsletter REFRESHERu
10 nejlepších článků Refresheru, jednou za týden. Pokud tě emaily přestanou bavit, tak je kdykoli zrušíš. Zadáním emailu souhlasíš s podmínkami portálu.

Není nic lepšího, než když se během letních dnů, kdy se teploty drží proklatě vysoko, můžeš zchladit pořádnou porcí zmrzliny. Ice cold tekuté štěstí vykouzlí úsměv na tváři snad každému. Vanilka a čokoláda – to je základ. Co takhle zkusit něco nového? Přinášíme ti tipy na pět míst v Praze, kam můžeš vyrazit na ty nejzajímavější příchutě i neotřelé způsoby servírování.

 

V článku se dozvíš, za jakým rohem na tebe čeká prosecco, rýžová či mojito zmrzka a kde si ke skvělé kávě můžeš objednat i zmrzlinový sendvič. Nebude chybět ani točená klasika, na kterou se v pasáži ve Vodičkově ulici stojí dlouhé fronty.

 

Praha nabízí nespočet zajímavých míst, a aby ti neunikl žádný článek o dobrém jídle a pití, neváhej sledovat kategorii GASTRO na našem webu.

Crème de la Crème

 

Začneme asi tou největší peckou, která zaručeně polechtá tvoje chuťové buňky, a tím je velmi populární Crème de la Crème neboli smetana smetan – nejlepší z nejlepších. O tom, že je nejlepší, svědčí i to, že v Praze najdeš hned pět podniků (Národní, Průběžná, Francouzská, Husova, Pod Kaštany), pět rájů na zemi s identickou kvalitou. Všechny receptury pochází od Jana Hochsteigera alias „pana Zmrzlinky“.

 

Créme de la Créme.
Créme de la Créme. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

 

Pan Zmrzlinka pracoval několik let v Itálii a jiných koutech světa s mistry svého řemesla a znalosti pak přenesl do svých podniků v Čechách. Má v malíku celou historii výroby zmrzliny, řemeslné výrobní postupy, které následně uplatňuje v moderní gastronomii. 

 

Zmrzlinu v Crème de la Crème vyrábějí po italsku, řemeslným způsobem z kvalitních surovin bez používání tzv. bází – bílé zmrzlinové hmoty, jež se během výroby jen ochucuje jednotlivými příchutěmi. 

 

Créme de la Créme.
Créme de la Créme. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

 

My jsme zde ochutnali kopeček slaného karamelu a prosecco. Obě příchutě určitě stojí za to! Vybereš si jak ze smetanových variant, jako je například levandule, tiramisu, čoko chilli, baileys, tak ze sorbetů nabitých ovocnými chutěmi: jahoda bazalka, mango, rakytník rozmarýn, mojito a spousta dalších. Podnik nezapomněl ani na veganské zmrzliny z rostlinných biomlék.

Vyzkoušej předplatné
za 9
a čti vše bez omezení
PŘIDEJ SE K PŘEDPLATITELŮMUŽ MÁM PŘEDPLATNÉ: PŘIHLÁSIT SE
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116380 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kam vyrazit na zmrzlinu v ruličkové podobě.
  • Na kterou zmrzlinu stály fronty i naše babičky.
  • Kde můžeš ochutnat avokádovou, rýžovou či makovou příchuť.

Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Zdroj: google.com, google.com, google.com, google.com, euro.czNáhledový obrázek: REFRESHER/Dávid Marcin
NAHORU
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější články
Nyní
24 hod
7 dní
30 dní
Více z tématu gastro
více článků
Sponzorované články
více článků
Další news více news
Mohlo by tě zajímat
Přejít na úvodní stránku
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.
Zavřít