Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2022 9:20
Čas čtení 0:51
Radim Šlechta

Severní Koreu trápí neznámé střevní onemocnění. Jihokorejci mluví o choleře nebo tyfu

Severní Koreu trápí neznámé střevní onemocnění. Jihokorejci mluví o choleře nebo tyfu
Zdroj: TASR/AP
NEWS SEVERNÍ KOREA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

K epidemii koronaviru se v Severní Koreji přidává neznámé střevní onemocnění.

Onemocnění covid-19 v Severní Koreji nejspíš vystřídala další epidemie blíže neurčené střevní choroby. Informuje o tom server CNN s odvoláním na severokorejská média. Přibližně 800 rodin v KLDR trápí střevní potíže, které země označila zatím jen za „akutní střevní epidemii“. Podle jihokorejských úřadů by se ale mohlo jednat i o choleru nebo tyfus.

Zpráva o epidemii střevních potíží se poprvé objevila ve čtvrtek. Po vlně koronavirové epidemie teď zemi izolovanou od většiny světa trápí další vlna onemocnění. Obtíže zažívacího ústrojí by mohly souviset s nedostatečnou zásobou jídla a oslabenou imunitou místních lidí právě v souvislosti s epidemií koronaviru.

Podle státní tiskové agentury KCNA se v současnosti pracuje na monitoringu šíření nové nemoci. Tým zdravotníků a vědců zároveň zkoumá, co by její šíření mohlo způsobovat. Prošetřuje místní farmy a snaží se zjistit, jestli byla infikována půda. Zároveň mají probíhat i dezinfekční operace, které by měly zajistit nezávadnost pitné vody v domácnostech.

Doporučeno
Vůdce KLDR má vlastní „oddíl rozkoše“. Mezi sexuálními otrokyněmi jsou i děti Vůdce KLDR má vlastní „oddíl rozkoše“. Mezi sexuálními otrokyněmi jsou i děti 10. listopadu 2023 11:00

Vedle nového onemocnění se nezdá, že by v KLDR ustupovala nákaza koronavirem. K neděli mělo přibýt 19 tisíc nových případů onemocnění „horečkou“. Země však blíže nespecifikovala, zda se skutečně jedná o covid-19. Od května, kdy se o epidemii koronaviru v Severní Koreji začalo mluvit, se v zemi objevilo 4,6 milionu případů se symptomy podobnými právě covidu. Země ale mnoho z nich označovala za „horečku“.

Domů
Sdílet
Diskuse