Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. června 2022 11:15
Čas čtení 0:32
Tímea Krauszová

Protifašistická nálepka na fotke Igora Matoviča je späť. Niekto mu ju na ministerstve financií nalepil medzi oči

NEWS
Uložit Uložené

Incident sa stal už po druhýkrát.

Na fotografii Igora Matoviča je znovu samolepka s preškrtnutým dvojkrížom. Fotka, ktorá sa nachádza vo vestibule ministerstva financií, je takto onálepkovaná už po druhý raz. Aj tentoraz na to upozornila stránka Zomri.

Protifašistický symbol

Dvojramenný kríž, ktorý sa používal počas vojnového Slovenského štátu, si v moderných politických dejinách Slovenska prisvojila do loga aj Slovenská pospolitosť a neskôr aj strana ĽSNS.

zomri, matovič
Zdroj: Facebook/Zomri

Fotku ako prvý publikoval zrejme zamestnanec rezortu. V príspevku píše, že podáva hlásenie „z rezistenčného frontu“, čo naznačuje, že s krokmi ministra financií sa ľudia v jeho rezorte zrejme nestotožňujú. Igor Matovič len nedávno pretlačil svoj tzv. balíček pomoci rodinám aj pomocou hlasov ĽSNS. Prezidentka Zuzana Čaputová to označila za spoluprácu s fašistami, ktorá ju sklamala. Balík opatrení najskôr aj vetovala, ale parlament jej veto prelomil. Návrh zákona chce dať Čaputová ešte preveriť Ústavnému súdu.

Domů
Sdílet
Diskuse