Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2022 10:16
Čas čtení 1:14
Ondřej Jarůšek

UFC šampion Jiří Procházka si vybral soupeře na první obhajobu titulu. „Ukážu vám, proč jsem šampionem,“ vzkázal

UFC šampion Jiří Procházka si vybral soupeře na první obhajobu titulu. „Ukážu vám, proč jsem šampionem,“ vzkázal
Zdroj: Getty Images/Yong Teck Lim
SPORT BOJOVÉ SPORTY JIŘÍ PROCHÁZKA MMA UFC
Uložit Uložené

Uvidíme zápas Jiří Procházka vs. Glover Teixeira 2? Oba borci si to přejí, zbývá už jen oficiální potvrzení ze strany UFC.

UFC šampion Jiří Procházka se rozhodl, s kým by se chtěl utkat ve své první titulové obhajobě. V nově zveřejněném videu, které sdílel na svých sociálních sítích, král polotěžké váhy ukázal na Brazilce a bývalého šampiona Glovera Teixeiru, kterého před několika týdny porazil na turnaji v Singapuru a sebral mu opasek. Sám Teixeira se takřka ihned po zápase dožadoval odvety, a jak Procházka uvedl, rád mu ji dopřeje.

Doporučeno
UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení 5. července 2022 7:00

Procházka: Chci ukázat, proč jsem šampionem

„V příštím zápase chci bojovat s Gloverem. A to nejenom proto, že to bude další velký zápas, ale proto, že můj poslední výkon byl špatný a chci vám všem jasně ukázat, proč jsem šampionem. Glover si to zaslouží, takže tohle je má nabídka. Ukážu vám, proč jsem šampionem,“ říká rozhodně ve videu rodák z Hostěradic u Brna.

Ačkoliv se Procházka stal vůbec prvním Čechem, který dosáhl na opasek v UFC, opakovaně se ke svému výkonu vyjádřil kriticky. Z řad fanoušků se na něj však po úspěchu svalily ovace.

Samotná organizace UFC jejich společný zápas označila za jednu z nejlepších titulových bitev všech dob, a Procházka se navíc stal prvním bojovníkem, který dokázal zkušeného Brazilce porazit na submisi. Teixeira zápas na body vyhrával, ale Procházka jej uškrtil přibližně 30 sekund před koncem.

jiří procházkaJiří Procházkajiří procházkajiří procházka
Zobrazit galerii
(6)

Jedním z dalších jmen, o kterých se diskutovalo v souvislosti s první obhajobou Procházkova titulu, je bývalý šampion této divize Jan Blachowicz. Polák si o zápas s novým šampionem řekl ihned po titulové bitvě. Předtím, než se Jiří Procházka rozhodl o odvetu s Teixeirou, nevylučoval jako svého dalšího soupeře právě ani Blachowicze.

Organizace zatím oficiálně nepotvrdila, zda a případně kdy se Glover Teixeira skutečně stane příštím soupeřem Jiřího Procházky. Nicméně vzhledem k tomu, jakou velkolepou podívanou byl jejich první zápas a že o odvetu je mezi oběma bojovníky oboustranný zájem, se dá předpokládat, že se tak stane.

Anketa:
Kdo by podle tebe vyhrál odvetu Procházka vs. Teixeira 2?
Jiří Procházka.
Glover Teixeira.
Jiří Procházka.
88 %
Glover Teixeira.
12 %
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Jiří “BJP” Procházka (@jirkaprochazka)

Domů
Sdílet
Diskuse