Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Red Bull.
23. listopadu 2022 10:00
Čas čtení 1:13
Sponzorovaný obsah

Red Bull Flick 2022 fotoreport: Podívej se, jak vypadalo finále prestižního esportového turnaje

Red Bull Flick 2022 fotoreport: Podívej se, jak vypadalo finále prestižního esportového turnaje
Zdroj: Red Bull Content Pool
KULTURA ESPORT RED BULL
Uložit Uložené

Letošní Red Bull Flick ovládli finští KUUSAMO.gg.

Na finále Red Bull Flick 2022 v Kodani se o víkendu 19. až 20. listopadu utkalo 24 amatérských dvojic včetně českého týmu Zakusecky. Do poslední fáze se však probojovaly pouze dva nejlepší týmy, a to polský Swiiry ve složení Mateusz „mati“ Knapik a Oskar „raks0n“ Ludwiczak a finský KUUSAMO.gg, který tvoří Alec „Puteli“ Koivanen a Juho „8Juho8“ Kankaanpää. Výhru se nakonec podařilo obhájit týmu KUUSAMO.gg. 

red bull flick
Zdroj: Red Bull Content Pool

Od národní kvalifikace až do Kodaně

Vše začalo už v září, kdy probíhaly národní kvalifikace. Milovníci Counter Strike: Global Offensive měli šanci ukázat, co v nich je, a postoupit do finále, které se konalo 23. října v Praze. Tam se utkali s hvězdami české CS:GO scény včetně GuardiaN, sAvana1 a Manguss. Národní kolo vyhráli kluci z týmu Zakusecky, kteří se podívali až do finále v Kodani.

Stejně jako v národních kolech proti sobě v Dánsku stáli amatéři a profesionálové. Tentokrát to však byli vítězové národních kol a největší hráčské špičky z celého světa. Boj probíhal na originálních 2v2 mapách vytvořených speciálně pro Red Bull Flick. Oproti tradiční hře byly zápasy mnohem svižnější. Vyžadovaly větší schopnost přizpůsobovat se měnícím se podmínkám hry i promyšlenější strategie. 

red bull flick
Zdroj: Red Bull Content Pool

Napínavá hra do posledních sekund

Profesionální dvojice se nejprve musely utkat mezi sebou, aby si mohly zahrát s nejlepšími hráči z řad amatérů. Nakonec byly profesionální týmy poraženy na plné čáře. Turnaj tak stejně jako minulý rok, kdy CSkové duo Nemanju „huNter-“ Kovače a Nikolu „NiKo“ Kovače vyřadili amatérští nováčci Rudych „m1koo“ Mykhailo a Kulaha „HELLKISS“ Valentyn, ovládli amatérští hráči.

V absolutním finále proti sobě nastoupily týmy Swiiry a KUUSAMO.gg. Nejen díky talentu, ale také propracované mechanice, schopnosti přizpůsobit se různým zbraním i mapám a v neposlední řadě také týmové spolupráci to byl právě tým KUUSAMO.gg, kdo oslavoval vítězství a stal se šampionem Red Bull Flick Invitational v roce 2022. Podívej se v galerii, jak finále probíhalo.

red bull flickred bull flickred bull flickred bull flick
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse