Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2022 11:41
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Netflix chce točit dokument o Krejčířovi. Smlouvu mu propašovali za mříže

Netflix chce točit dokument o Krejčířovi. Smlouvu mu propašovali za mříže
Zdroj: ČTK/AP
FILMY A SERIÁLY FILM NETFLIX ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Netflix chce natočit dokument o nechvalně známém českém podnikateli. Brání mu v tom vězeňské úřady.

Netflix chce natočit dokument o českém podnikateli Radovanu Krejčířovi. Podle serveru News365 se již zaměstnanci spojili s jeho advokáty. Krejčíř momentálně pobývá v jihoafrickém vězení. On sám prý se společností spolupracovat chce. Problém je samotné vězení, které nepovolilo žádné další návštěvy ze strany Netflixu.

Doporučeno
Radovan Krejčíř se bojí o svůj život. Jeho zdravotní stav se v jihoafrickém vězení prý zhoršuje Radovan Krejčíř se bojí o svůj život. Jeho zdravotní stav se v jihoafrickém vězení prý zhoršuje 3. května 2021 17:42

První setkání s producentem proběhlo pod záminkou soukromé návštěvy. Krejčířova právnička Nastasja Otrebski měla společně s dokumenty o změnách v Krejčířově léčbě do vězení propašovat smlouvu, kterou Krejčíř podle státního zástupce podepsal. Otrebski se hájila tím, že všechny dokumenty stejně prochází určitou kontrolou, a proto podle ní nebylo nutné se o smlouvě zmiňovat.

Momentálně tedy proces stojí na zaměstnancích věznice. Místní úředníci totiž odmítají jakékoliv další návštěvy ze strany produkce. Krejčíř je za mřížemi již od roku 2013. Soud se momentálně zabývá tím, že se měl Krejčíř v roce 2016 pokusit z vězení utéct.

O českém podnikateli se natočily filmy Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan. Oba vznikly v roce 2015 na motivy knih Jaroslava Kmenty. Radovana Krejčíře v těchto snímcích ztvárnil Hynek Čermák.

Krejčíř z České republiky uprchl v roce 2005, aby se vyhnul stíhání kvůli hospodářské trestné činnosti. Za tunelování státního podniku Čepro a přípravu vraždy celníka v Česku mu Vrchní soud v Praze v roce 2018 potvrdil souhrnný trest 15 let vězení. V Jihoafrické republice si opykává trest za obchodování s drogami a pokus o vraždu.

Domů
Sdílet
Diskuse