Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti PizzaHut
20. prosince 2022 10:00
Čas čtení 1:57
Sponzorovaný obsah

Když je ananas na pizze zcela normální. Slyšel jsi už o těchto netradičních přísadách na pizzu?

GASTRO PIZZA
Uložit Uložené

Měl bys odvahu některou z nich ochutnat?

Zatímco se rozčiluješ, že je ananas na pizze přečin proti italské gastronomii, ve Švédsku si někdo pochutnává na pizze s banánem a kari. Pizza je oblíbená napříč světem a v každém koutě si ji upravují podle lokálních chutí. Poznej i další netradiční přísady, které můžeš nalézt na tomto oblíbeném jídle. Odhoď předsudky a dej některé z nich šanci. 

Začít můžeš netradiční pizzou, která chutná dobře už na první poslech. Pizza Hut má v nabídce novinku – pizzu se sýrovými a křupavými okraji Lay's. Spojení nejoblíbenějších „guilty pleasures“ nemůže skončit špatně. Pokud nemáš žádné gastronomické hranice, můžeš si takto vylepšenou vychutnat klidně i pizzu hawaii.

Vyzkoušej PIZZU S LAY'S
Pizza Hut, lays pizza
Zdroj: Pizza Hut

Pizza s ovocem, která stále není koláčem

Kromě ananasu se na pizzu dává i jiné ovoce. Například broskev či hruška. V kombinaci s výrazným sýrem jde o kombinaci, která spolu funguje v překvapivě příjemné rovnováze. Jak jsme již zmiňovali, ve Švédsku si dávají na pizzu banán a ještě si ji posypou kari kořením. Na Kostarice je zase zcela běžné, že přidají na pizzu kokosové hobliny, obvykle spolu s krevetami.

Pizza s klokaním nebo sobím masem

Jaká země, takové přísady na pizzu. Kde jinde by sis mohl pochutnat na trojúhelníku s klokaním masem než zrovna v Austrálii? Pokud je někdo odvážný, může zkusit i verzi s masem z emu či krokodýla. Nejen tady ale najdeš pro nás neobvyklé maso jako přísadu na pizzu.

pizza al taglio
Zdroj: Unsplash/Ivan Benets

Ve Finsku patří mezi oblíbené speciality pizza s názvem Berlusconi, která dostala přezdívku po italském premiérovi poté, co si stěžoval na lokální pochoutku – uzeného soba. Samozřejmě že spolu s touto pochoutkou v kombinaci s cibulí a houbami je podávána i v Číně.

Někde ve světě považují za netradiční pizzu i tu s tuňákem z konzervy. Pokud se řadíš do této skupiny, asi by ti nevoněla oblíbená pizza z Ruska, takzvaná moskevská pizza. Někde mají pizzu čtyř druhů sýra, tady mají pizzu čtyř druhů ryb. Podává se se sardinkami, makrelou, lososem a tuňákem. Ideální pochoutka pro milovníky ryb.

Snídaně či majonéza na pizzu

Velká Británie je charakteristická dvěma jídly: fish & chips a tradiční anglickou snídaní. Můžeš hádat, které z těchto dvou jídel si vychutnávají i na pizze. Už víš? Když se zamyslíš, houby, krvavá klobása, slanina, fazole a vajíčko nejsou zcela netradiční přísady. 

Méně tradiční ti bude připadat spojení majonézy a pizzy. Asi bys nečekal, že je taková pochoutka oblíbená právě v Japonsku. Kromě majonézy přidávají na vrch také brambory, slaninu a další, jinak běžné suroviny. 

pizza jídlo
Zdroj: Unsplash/The Nix Company/volně k užití

V Brazílii si dávají na pizzu hrášek, v Jižní Koreji se podává s krevetami, sladkými bramborami, a dokonce borůvkovou omáčkou. Pizza snese všechno. Otázkou je už jen to, nakolik jsi odvážný ty. Své chuťové pohárky nemusíš hned trénovat na pizze s klokaním masem. Na začátek ti postačí pizza, kterou si nedáváš pokaždé. Pokud si vybereš tu s křupavými okraji plněnými sýrem od Pizza Hut, pravděpodobně z ní nic nezbude. Návštěvu Pizza Hut raději neodkládej, novinka je dostupná jen do 17. ledna. 

Podlehneš křupavým okrajům?
Domů
Sdílet
Diskuse