Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2022 v 6:00
Čas čtení 0:19
Ilona Hobzová

Toto jsou nejlepší sportovní momenty roku 2022. Vešlo se i Česko

Toto jsou nejlepší sportovní momenty roku 2022. Vešlo se i Česko
Zdroj: TASR/AP/Photo/Manu Fernandez
SPORT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V našem sportovním přehledu nechybí fotbal, hokej, tenis, ale ani cyklistika nebo bojová umění.

Rok 2022 byl na významné sportovní okamžiky opravdu bohatý. Pomohly tomu i XXIV. zimní olympijské hry v Pekingu, světový šampionát ve fotbale nebo v atletice. Příběhy se psaly i v řadě dalších sportovních turnajích. Svými výkony udivovali jednotlivci i celé týmy.

Vybrat jen deset momentů, které se v roce 2022 zapsaly do historie sportovního světa, je skoro nadlidským výkonem. Refresher se o to pokusil a svůj výběr ti představuje v galerii. Jakou sportovní chvíli bys do přehledu zařadil*a ty? Dej nám vědět do komentářů. 

Náš přehled asi nemůžeme otevřít ničím jiným. Fotbalista Lionel Messi si díky výhře Argentiny na Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru splnil sen a zapsal se do historie tohoto sportu. Messi, který je mnohými považován za nejlepšího fotbalistu světa, přidal do své sbírky poslední trofej, která mu chyběla. Stal se také nejlepším hráčem turnaje. Česko má od letošního roku historicky prvního šampiona UFC. Stal se jím rodák z  Hostěradic Jiří Procházka, který na turnaji v Singapuru porazil šampiona Glovera Teixeiru a usedl na trůn pro krále polotěžké divize (do 93 kg). Jeho triumf rezonoval po celém světě. Maestro se loučí. Švýcar Roger Federer, který získal 20 grandslamových titulů, je považován za jednoho z nejlepších hráčů tenisové historie. A v září letošního roku dal tenisu sbohem. Při rozlučce na turnaji Laver Cup se neubránil slzám. „Byla to perfektní cesta. Zopakoval bych to všechno,“ řekl Federer během závěrečného proslovu.U tenisu ještě zůstaneme. Zatímco Federer se s kariérou letos rozloučil, jeho rival (ale zároveň přítel) Rafael Nadal přepsal historii. Na Australian Open zvítězil a získal svůj 21. grandslamový titul, čímž se osamostatnil v čele před Novakem Djokovičem a Rogerem Federerem. Španěl triumfoval i na Roland Garros a v žebříčku aktuálně se 22 trofejemi vede.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse