Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2023 v 18:04
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Loprais odstoupil z Dakaru po tragické smrti fanouška

Loprais odstoupil z Dakaru po tragické smrti fanouška
Zdroj: Getty Images/Dean Mouhtaropoulos
SPORT ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český závodník Aleš Loprais po smrti italského fanouška, kterého srazil, odstoupil ze závodu, a celkový triumf mu tak uteče.

Tragické hodiny má za sebou český automobilový závodník Aleš Loprais. Poté, co v úterý srazil devětašedesátiletého italského fanouška, kterého posádka vozu neviděla pod dunou, ze závodu odstoupil, informoval ČT Sport. Nyní jej čeká spolupráce s místními autoritami, s nimiž se bude snažit objasnit tragickou srážku.

Doporučeno
Aleš Loprais na Rallye Dakar srazil fanouška, ten následně zemřel Aleš Loprais na Rallye Dakar srazil fanouška, ten následně zemřel 11. ledna 2023 v 8:20

O tom, že Loprais nevěděl, že fanouška srazil, jsme tě informovali ve středu. Ze záběrů z kamer, které český závodník sdílel na Facebooku, bylo patrné, že fanoušek si nešťastně stoupl pod dunu, kde si jej nemohla všimnout ani posádka, ani samotný řidič.

Loprais se proto rozhodl, že opustí svůj post lídra v soutěži kamionů a odstoupí. „Nešťastně si našel místo pod dunou a my jsme ho nikdo nezaznamenali. Tímto bych chtěl vyjádřit soustrast rodině, blízkým a kamarádům,“ kondoloval Loprais, který se dozvěděl, že dvě až tři hodiny po incidentu se fanouškovi udělalo nevolno a při převozu do nemocnice zemřel na infarkt.

Dle pořadatelů soutěže nyní třiačtyřicetiletý Čech spolupracuje na vyšetřování. „Aleš Loprais se přihlásil úřadům k vyšetřování, které je v takových případech obvyklé a které mu znemožnilo start do etapy,“ uvedli. Přitom soutěž se mu zatím opravdu dařila. V rámci svého 17. startu v soutěži držel první místo před Janusem van Kasterenem z Nizozemska o půl hodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse