Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2023 13:00
Čas čtení 4:30
Tereza Šnajdrová

Teprve 12letá dívka byla nalezena mrtvá se staženými kalhotkami, otec i matka byli zastřeleni. Trojnásobná vražda stále budí hrůzu

Teprve 12letá dívka byla nalezena mrtvá se staženými kalhotkami, otec i matka byli zastřeleni. Trojnásobná vražda stále budí hrůzu
Zdroj: Tallahassee Police Department
ZAJÍMAVOSTI KRIMI KRIMI SERIÁLY NEVYŘEŠENÉ VRAŽDY
Uložit Uložené

V roce 1966 celým městem Tallahassee otřásla trojnásobná vražda rodiny Simsových. Pachatel, který zastřelil matku i otce a brutálně ubodal 12letou dívku, nebyl nikdy dopaden.

V rámci našeho článkového seriálu Nevyřešené vraždy tě zavedeme zpět do roku 1966, kdy byli v Tallahassee na Floridě zavražděni tři členové rodiny Simsových. Stalo se tak 22. října, v den, kdy většina obyvatel města odešla na fotbalový zápas, a ulice tak zůstaly téměř prázdné. To brutálnímu vrahovi pomohlo, aby se nepozorovaně dostal do domu Simsových a chladnokrevně zavraždil otce, matku i teprve 12letou dceru.

Doporučeno
Škrtič z I-70 zavraždil nejméně 12 chlapců a mužů. Za své oběti si vybíral mužské prostituty, dopaden nikdy nebyl Škrtič z I-70 zavraždil nejméně 12 chlapců a mužů. Za své oběti si vybíral mužské prostituty, dopaden nikdy nebyl 31. prosince 2022 11:00

Psalo se 22. října 1966 a většina obyvatel floridského města Tallahassee vyrazila na fotbalový zápas, který se pořádal v rámci veletrhu North Florida Fair. Protože se zábava v malém městě nekonala příliš často, na zápas vyrazily tisíce lidí a ulice zely prázdnotou. Kdo však za zábavou nevyrazil, byla rodina Simsových, konkrétně 42letý Robert, jeho 34letá manželka Helen a teprve 12letá dcera Joy. Helen a Robert měli další dvě dcery, 15letou Judith, která odešla na hlídání, a 17letou Normu, která vyrazila na zápas. Zatímco se téměř celé město bavilo fotbalem, někdo Simsovy brutálně zavraždil. Pak zmizel jako pára nad hrncem.

Hrůzné místo činu: 12letá Joy byla zastřelená, kalhotky měla stažené ke stehnům

Těla zastřelených objevila 17letá Norma, když se vrátila z fotbalového zápasu domů. Později popsala, že po návratu domů očekávala, že rodinu najde, jak sleduje zápas. Když však vešla do domu, televize byla zapnutá, ale po rodičích ani stopy. Začala proto hledat v dalších pokojích, až narazila na místo činu.
 
„Stalo se něco strašného. Prosím, přijeďte,“ zavolala Norma v panice do pohřebního ústavu.
 
Robert Sims, odborník na informační technologie pracující na ministerstvu školství, ležel na posteli, měl svázané ruce, zavázané oči a byl jednou střelen do hlavy. Když jej Norma našla, stále byl naživu, a detektivové tak usoudili, že k brutálnímu útoku muselo dojít jen pár minut předtím, než nejstarší dcera dorazila domů. Helen Sims, učitelka nedělní školy a církevní tajemnice, ležela na podlaze, a přestože byla dvakrát střelena do hlavy, stále vykazovala známky života. Teprve dvanáctiletá Joy však zemřela na místě. Byla střelena do hlavy, na těle měla šest bodných ran, kalhotky měla stažené ke stehnům, na tváři měla modřiny a ležela na béžovém koberci.
 
Na místo činu jako první dorazil Russell Bevis z pohřebního ústavu, kam Norma telefonovala, a ve snaze zachránit život Roberta a Helen se pokusil uvolnit jejich pouta, čímž bohužel narušil místo činu. Rodiče se navíc zachránit nepodařilo. Robert zemřel jen pár hodin po útoku a Helen přežívala v nemocnici dalších 9 dní. Po celou dobu však byla v bezvědomí, a policii tak nemohla podat žádné informace o útočníkovi. Kóma jí způsobila kulka, která se zaryla hluboko do jejího mozku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený TrueCrimeBlogs (@truecrimeblogs)

Nedopité šálky a netknutý popelník

Detektivové se okamžitě pustili do prohledávání místa činu. Vzhledem k situaci byli nejprve přesvědčeni o tom, že vrah byl rodině znám. Nic totiž nenasvědčovalo vloupání – nic nebylo ukradeno a peníze zůstaly netknuté. K útoku navíc muselo dojít jen chvíli předtím, než domů přišla nejstarší dcera. Na stole ležely napůl vypité šálky s kávou a plný popelník zůstal netknutý.  
 
Této domněnce nasvědčovala i výpověď souseda, který policii řekl, že kolem 22:45 hodin slyšel křik. Všechny tři oběti byly také svázány materiálem z domu Simsových. Spodním prádlem, ponožkami, punčochami a kravatami. Jako by vrah věděl, kde má co hledat.
 
Kvůli tehdejšímu nesprávnému zacházení s DNA důkazy však útočník nebyl identifikován, a policie se tak ocitla ve slepé uličce. Nevěděla, koho hledá, a neměla ani motiv, neboť Simsovi byli vnímáni jako milá rodina žijící spořádaným životem.

Doporučeno
Nejméně 11 osob bylo zavražděno rukou sériového vraha z Long Islandu. Policie po něm stále pátrá, v květnu zveřejnila nové důkazy Nejméně 11 osob bylo zavražděno rukou sériového vraha z Long Islandu. Policie po něm stále pátrá, v květnu zveřejnila nové důkazy 23. září 2022 6:00

V Tallahassee zavládl strach: Lidé plnili vodní pistole čpavkem

Případ otřásl celým Tallahassee. Město, ve kterém tehdy žilo méně než 100 000 obyvatel, pohltil strach a občané vyvíjeli tlak na guvernéra Haydona Burnse, aby se trojnásobnou vraždou začal zabývat Kapitol. Za tipy vedoucí k dopadení pachatele pak byla nabízena odměna 5 000 dolarů (110,8 tisíce korun).
 
Ulice dříve klidného města se vylidnily, lidé se schovávali doma a ve velkém skupovali vodní pistole, které plnili čpavkem. V železářstvích vykupovali zámky, šrouby a nože, a kdo mohl, začal navštěvovat kurzy juda a dalších bojových sportů. V ulicích se hemžily policejní hlídky se psy a Halloween byl v podstatě zrušen. Pachatel nebyl dopaden, a všichni se tak báli, že se pohybuje někde mezi nimi.
 
Traumatizovaní byli také sousedé Simsových. „Byla jsem tak vyděšená, že jsem svoje děti vůbec nepouštěla ven, aby si hrály,“ popsala sousedka. „Jeden večer jsem od ní (Joy) kupovala vánoční pohlednice, druhý den byla zavražděná,“ dodala.  
 
Incident poznamenal i ty nejmladší. Další sousedka vzpomínala, že její dcera každý den trvala na kontrole všech místností v domě, neboť se obávala, že se v nich schovává vrah. Mnoho lidí se z města také odstěhovalo a tamní domy zůstaly neprodejné ještě několik let po vraždě.

Simsovi
Zdroj: Státní knihovna a archivy Floridy/volně k použití

Nekrofilie, vražedný pastor nebo šmírák?

Týdny ubíhaly a policie neměla žádné stopy. Jedno jméno se však přece jen začalo skloňovat čím dál častěji, a to jméno tamního oblíbeného pastora C. A. Robertse. Sice neexistoval žádný přímý důkaz, proč pastora z Prvního baptistického kostela podezřívat, ale v malé komunitě ve městě se začalo šuškat, že byl Roberts sukničkář a měl poměr s Helen. V záchvatu žárlivosti pak měl vyvraždit celou její rodinu.
 
Vyšetřovatelé toto obvinění brali vážně a Robertse i jeho farnost dlouhé měsíce pozorovali. Nic však nenasvědčovalo jeho vině, a protože měl solidní alibi a byl viděn na mnoha videích z fotbalového zápasu, obvinění bylo staženo. Vyšetřování však pastorovi uškodilo, musel odstoupit ze své funkce faráře a o několik let později zemřel při autonehodě.
 
S další teorií o možném útočníkovi přišel vyšetřovatel Campbell, který svým kolegům řekl, že ví, kdo Simsovy zabil, ale odmítá uvést jakékoli jméno, když nemá důkazy. Campbell navíc tvrdil, že v trojnásobné vraždě hraje důležitou roli neukojená sexualita manželů Simsových i nekrofilie, což mnozí považovali za nepravděpodobné. I od této vyšetřovací verze se tak nakonec upustilo.
 
Posledními možnými podezřelými pak byli Mary Charles LaJoie a Vernon Fox. Mary měla být podle svých sousedů posedlá smrtí a několikrát byla přistižena, jak se snaží vloupat do pohřebních ústavů ve městě. Její přítel Vernon měl být podle obyvatel Tallahassee „úchylný šmírák“ a týdny před vraždami měl šmírovat právě 12lerou Joy Sims. Když oba zmíněné vyslýchala policie, poskytli protichůdné a měnící se výpovědi, avšak nakonec se ukázalo, že na vraždě chtějí pouze zbohatnout a se zabitím Simsových nemají nic společného.

Ani vyšetřování z roku 2016 nepřineslo žádný výsledek

Vrah nebyl nikdy dopaden, a vražda Simsových je tak jednou z nejznámějších nevyřešených vražd v Tallahassee. Nové výsledky nepřinesl ani rok 2016, kdy byl případ znovuotevřen a tentokrát byl zkoumán i za pomoci moderních forenzních technologií.
 
Norma a Judith, dvě přeživší dcery, o vraždě své rodiny nikdy veřejně nepromluvily a dodnes zůstávají v utajení.

Pokud jsi fanouškem krimi příběhů, mohly by tě také zajímat:
> Série o Ženách, které se dopustily brutálních vražd.
> Série, v níž ti představujeme všechny Češky a Čechy odsouzené na doživotí.
> Další články z naší krimi sekce.
Doporučeno
Vrah z Oakland County zavraždil nejméně 4 děti. Jednu dívku zastřelil, jiné zase sexuálně zneužil a uškrtil Vrah z Oakland County zavraždil nejméně 4 děti. Jednu dívku zastřelil, jiné zase sexuálně zneužil a uškrtil 3. listopadu 2022 6:00
Domů
Sdílet
Diskuse