Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2023 v 15:20
Čas čtení 1:21
Martin Adam Pavlík

McGregor se zlobí na antidopingovou organizaci USADA. Chtěl obejít pravidla, společnost vydala striktní prohlášení

McGregor se zlobí na antidopingovou organizaci USADA. Chtěl obejít pravidla, společnost vydala striktní prohlášení
Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari
SPORT BOJOVÉ SPORTY CONOR MCGREGOR MMA UFC ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zatím není jasné, kdy uvidíme bývalého šampiona dvou váhových divizí v UFC znovu zápasit. Podle pravidel organizace musí být testován na zakázané látky minimálně půl roku před návratem do boje.

Irský MMA zápasník a bývalý dvojnásobný šampion UFC Conor McGregor by se měl letos poprat s Američanem Michaelem Chandlerem. Oba spolu účinkují jako trenéři v reality show zastřešené UFC s názvem The Ultimate Fighter. Mezi bojovníky už prý došlo i k šarvátce, a tak diváci mohou v kleci očekávat nevraživý tvrdý souboj.

Podle portálu MMA Junkie to má ale háček. Jelikož Ir má z důvodu zlomené nohy dlouhou pauzu, nebyl pod drobnohledem antidopingové organizace USADA, která testuje na zakázané látky aktivní zápasníky UFC.

Doporučeno
Moderuje pro desítky tisíc lidí a jeho příběh může inspirovat i tebe. Oliver Sálus si prací plní sny (Rozhovor) Moderuje pro desítky tisíc lidí a jeho příběh může inspirovat i tebe. Oliver Sálus si prací plní sny (Rozhovor) 25. února 2023 v 11:00

Na tomto seznamu McGregor stále nefiguruje a podle pravidel organizace musí být v testovacím programu nejméně půl roku, přičemž za tu dobu musí prokázat alespoň dva negativní testy na doping. Zápasník u novináře Ariela Helwaniho v show The MMA Hour řekl, že už má dohodnutou schůzku s USADA, a navíc by prý mohl dostat výjimku. To by znamenalo, že by nemusel čekat tak dlouho.

USADA však jeho tvrzení zpochybnila. „Setkáváme se se všemi, kteří vstupují na seznam aktivních zápasníků. Momentálně s Conorem nemáme dohodnuté žádné setkání a nedostali jsme ani zprávy o tom, že by chtěl vstoupit do testovacího programu,“ uvedla organizace.

„Pravidla UFC sice dovolují vynechat testovací lhůtu šesti měsíců, ale toto pravidlo se uplatňuje pouze při vzácných příležitostech. Myslíme si, že z hlediska férového chování by Conor měl podstoupit testování během půl roku,“ doplnila USADA. Toto prohlášení příliš nepotěšilo horkokrevného Ira. Na jeho reakci na Twitteru nemuseli fanoušci dlouho čekat (zápasník však mezitím příspěvek vymazal).

„S tímhle mám velký problém. Ani jednou jsem nelhal. Ani jeden test jsem neměl pozitivní. Nikdy. V rámci tohoto programu jsem absolvoval více než 70 testů a vždy prokázaly, že jsem čistý. Přesto se agentura soustavně snaží o to, abych vypadal jako lhář a člověk, který si vymýšlí. Je to k smíchu,“ napsal McGregor. Přesto se však zdá, že čím déle bude odkládat návrat do testovacího programu, tím později ho uvidíme v kleci.

Domů
Sdílet
Diskuse