Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2023 18:20
Čas čtení 1:42
Ilona Hobzová

Video: Muž si to rozdal s opicí v pěstním souboji. Na jeho syna útočila celá tlupa divokých makaků

Video: Muž si to rozdal s opicí v pěstním souboji. Na jeho syna útočila celá tlupa divokých makaků
Zdroj: Flickr/Alex Berger/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI THAJSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Muž následně potřeboval několik dávek očkování proti vzteklině.

Idylická dovolená v Thajsku? Na tu mohl australský pár influencerů zapomenout. Jejich pětiletého syna totiž na tamní pláži napadla agresivní tlupa opic. Muž musel zasáhnout a proti zvířatům zakročit. Poté, co ho opice pokousaly, musel vyhledat lékařské ošetření. O příběhu napsal Daily Mail, pár jej zároveň sdílel i na svém YouTube kanále.

Doporučeno
Na Vysočině se pohybuje vlk, nejspíše hledá družku a nové teritorium Na Vysočině se pohybuje vlk, nejspíše hledá družku a nové teritorium 28. března 2023 14:39

Cestovatelský pár si o pláži předem nic nezjistil

Influencerský pár Riley Whitelum a Elayna Carausu byl v Thajsku se svými syny, pětiletým Lennym a ročním Darwinem. Rodina navštívila pláž proslulou útoky opic na ostrovech Ko Phi Phi. Manželé přiznali, že si před cestou na pláž žádné bližší informace nezjišťovali. Kdyby věděli, že je proslulá útoky opic, prý by tam nejeli. 

Rodiče s dětmi se na pláž vydali poprvé už v ranních hodinách a snažili se opice přilákat, aby si je chlapci mohli prohlédnout. Zvířata se ale neobjevila. Podruhé se rodina vydala na pláž během západu slunce, a to už byla úspěšnější. Zatímco otec se syny pozorovali opice, matka šnorchlovala.

Doporučeno
Zázvor, osel nebo khanda: Toto jsou nová emoji pro iPhone a iPad Zázvor, osel nebo khanda: Toto jsou nová emoji pro iPhone a iPad 28. března 2023 14:56

Opice se brzy vydaly k tašce, ve které měla rodina peníze, pasy, telefony a peněženky. Když se Riley Whitelum pokoušel tašku vzít, jedna z opic se po něm ohnala. Následně si jako cíl vybrala mladšího ze synů, ročního Darwina.

Otec dokázal rychle jednat a zvedl syna tak, aby byl mimo dosah opic. Pak se po nich ohnal a jednu opici udeřil, aby ji vyplašil. Schytal od ní přitom kousance a škrábance. „Cítím se špatně, že jsem praštil opici. Ale ty opice šly po Darwinovi, bylo to děsivé. Nikdo z lidí na pláži nepomohl,“ řekl Riley.

Pár se pak vydal do města, aby se nechal očkovat proti vzteklině. Riley z bolestivé injekce omdlel. „Nikdy jsem nebyl očkován proti vzteklině, takže jich do rány potřebuji pět. Pak mi dají dalších pět během následujících 20 dní,“ uvedl na videu. Podle místních lékařů přicházejí lidé s opičími kousanci denně. 

Riley a Elayna se seznámili před devíti lety. Znali se jen několik týdnů, oba ale dali výpověď v práci, aby mohli cestovat po světě. A to lodí. Ani jeden neměl s loděmi zkušenosti a prý se učili za pochodu. Jejich cesty, které sdílejí formou YouTube kanálu, ale veřejnost baví. Finančně je podporují lidé prostřednictvím crowdfundingové platformy. 


Peníze od fanoušků a fanynek jdou na údržbu lodi a natáčecí vybavení, aby pár mohl pokračovat v tvorbě a zároveň měl dostatek peněz na živobytí. Nejvíce se prý ale živí tím, co si z lodi uloví. Jejich dosavadní cesty se ne vždy obešly bez nebezpečí. Setkali se už s piráty nebo se nakazili smrtelným virem. Nyní si na seznam mohou přidat i setkání s agresivními opicemi.

 
Domů
Sdílet
Diskuse