Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2023 20:12
Čas čtení 0:46
Vojtěch Vanda

Twitter změnil své logo na psa z Dogecoinu. Tomu obratem skokově narostla hodnota

Twitter změnil své logo na psa z Dogecoinu. Tomu obratem skokově narostla hodnota
Zdroj: FLickr/Дмитрий Шустов/volně k užití
TECH TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Známý internetový mem, pes shiba inu, v pondělí večer nahradil obvyklého modrého ptáka na webu Twitteru. Změna vyvolala velký rozruch.

Twitter se nyní ptá na jednu věc: Co to má znamenat? Pondělní změna totiž nebyla nikde ohlášena. Názor, který převládá, se opírá o sobotní aprílový zvyk, který pravděpodobně mohl trvat skoro tři dny, aby se nakonec ukázal uživatelům. Situace však může být jakákoliv. 

Doporučeno
Fena Kabosu známá z memu je nemocná Fena Kabosu známá z memu je nemocná 30. prosince 2022 16:49

Musk odpověděl memem

Asi se dalo očekávat, že nad tímto krokem bude mít supervizi vlastník Twitteru Elon Musk, který proslul svým více než kladným vztahem k internetové komunitě, trendům a taktéž vtipům. Místo toho, aby svůj krok osvětlil, sdílel na svém účtu pouze komiksový vtip.

Doge je v něm vyobrazen jako řidič a je legitimizován v autě, přičemž na řidičském průkazu, který předloží, je na fotce místo jeho podobizny modrý pták. Pes se omlouvá a říká, že je to jeho stará fotka. Co tím Musk chce říct, komunita netuší.

Změna loga má už nyní údajně vliv na hodnotu Dogecoinu, jehož podobiznou je taktéž známý mem. Dle serveru Coinbase narostla jeho hodnota po změně loga na Twitteru o 25 %.

doge twitter
Zdroj: Twitter/REFRESHER/Vojtěch Vanda

Elon Musk kryptoměnu Dogecoin promuje dlouhodobě. Známý memecoin poslal na Měsíc, přijímal jej jako platidlo za merch ve firmě Tesla a opakovaně zvyšoval svými tweety jeho hodnotu.

Domů
Sdílet
Diskuse