Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Velký test hranolek: Známe nejlepší hranolky ze supermarketu. Na tvaru i velikosti záleží

Billa French Fries Straight Cut

hranolky test
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Hmotnost: 1000 g
Výrobce: neuveden
Obchod: Billa
Cena: 44,90 Kč

Říkali jsme si, jestli na nás nebude čekat další překvapení v rovných hranolkách z Billy. Bohužel. Chuťově byly na rozdíl od vlnek mnohem horší. Olejovité, zároveň vysušené, až písčité. Z trouby se nám zase zdály nehotové s podprůměrnou chutí.

Hodnocení: 2 (fritéza) / 3 (trouba)


McCain 1-2-3 Fries Crinkle

hranolky test
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Hmotnost: 750 g
Výrobce: McCain Foods Holland BV, Lewedorp, Nizozemsko
Obchod: Kaufland, Billa
Cena: 69,90 Kč

V případě, že bychom chtěli mluvit o „top of the game“ balení mrazených hranolek v Česku, značka McCain nebude vynechána. Pamatuješ si tu reklamu 1, 2, 3 a je hotovo? Konečně jsme toho chtěli být svědky.

Naše balení pocházelo z Nizozemska a brambory byly taktéž vypěstovány v EU. Obal neměl žádný easy open, nicméně i klasicky šel poměrně dobře roztrhnout, a to i beze škod. Díky němu jsme se taktéž detailněji dozvěděli, jak na přípravu a že jsou hranolky vhodné pro vegany. Obsahovaly ale více oleje, konkrétně 4,5 %, což se odrazilo i na energetických hodnotách.

Tuk je nositelem chuti a to se nám během přípravy nejspíš potvrdilo. Přestože neměly úplně dokonalou barvu ani v jedné z příprav, byly hotové, hezky křupavé a i neosolené chutnaly dobře. Jejich nevýhodou je poměrně vysoká cena, která je však docela pochopitelná.  

Hodnocení: 7 (fritéza) / 7 (trouba)


GrillParty Steakhouse Fries

hranolky test
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Hmotnost: 750 g
Výrobce: neuveden
Obchod: Billa
Cena: 39,90 Kč

Steakové hranolky, další druh, se kterým se můžeme setkat v našich supermarketech. Tlusté hranolky, jejichž střed má být měkký, zatímco jejich krusta hezky křupavá. Dá se toho prý dosáhnout tím, že nakrájené brambory nejprve uvaříme takzvaně na skus v osolené vodě s octem. Naštěstí jsme tohle dělat nemuseli – výhoda mrazených hranolek.

Detailní obal nám řekl, jak na přípravu. Proto nám to, teda až po roztržení obalu bez easy open technologie, nedělalo problém. Nebe na jazyku to ale nakonec úplně nebylo. Barva vypadala hezky, ale chuť nebyla zrovna dobrá. Znovu nám připadaly olejnaté i přes reálně menší obsah v balení, navíc chutnaly jaksi zvláštně. V troubě olej vynikal míň, slavného „ocasu“ jsme se však nezbavili. Škoda. 

Hodnocení: 4 (fritéza) / 5 (trouba)


Aviko Zig Zag

hranolky test
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Hmotnost: 450 g
Výrobce: neuveden, vyrobeno v Německu
Obchod: Billa, ale dají se koupit ve více supermarketech
Cena: 46,90 Kč

Název vypovídá o tom, že jsme zde měli co do činění s vlnkami. Přišla změna? Nikoliv. Jednalo se prakticky o totožné balení po všech stránkách jako Original, avšak v jiném tvaru. Co nás ale překvapilo, byla rychlost, s jakou se Zig Zag udělaly. Nebyly nutně křupavé, ale byly vcelku chutné, což nám přijde jako kompromis. 

Hodnocení: 6,5 (fritéza) / 6,5 (trouba)

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse