Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Velký test hranolek: Známe nejlepší hranolky ze supermarketu. Na tvaru i velikosti záleží

Bonus: K-Favourites Gemüse Pommes

hranolky test
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Hmotnost: 500 g
Výrobce: Ardo GmbH, Ratingen, Německo
Obchod: Kaufland
Cena: 69,90 Kč

Je nám jasné, že ne všichni chceme bramborové hranolky. Dnes to není žádný problém. Když skočíš do Kauflandu, najdeš zde půlkilové balení zeleninových hranolek, které se skládá z batátů (30 %), řepy (30 %) a pastináku (30 %). Zbytek tvoří těstíčko.

Výhody? Jsou bezlepkové, cítíme v nich variace chutí, dělají se poměrně rychle a déle vydrží bez mrazení. Nevýhodou je, že nejsou veganské, nemají easy open otvírání a musí se hodně kontrolovat, aby nezčernaly. Musí se upravovat pouze tepelně. 

Proto se také poměrně složitě připravují ve fritéze, takže pozor, budou rychleji než za proklamovaných 20 minut. Na první ochutnání si všimneme větší sladkosti i zajímavé křupavosti. Zelenina si udržuje svou chuť, což je příjemná změna. V troubě se z bílého pastináku stane ve spojení s řepou „krvavý“, příprava trvá déle a výsledek není tak křupavý. 

Hodnocení: 4/5


Bonus: Harvest Basket Sweet Potato Fries

hranolky test
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Hmotnost: 500 g
Výrobce: neuveden
Obchod: Lidl
Cena: 64,90 Kč

Naším chuťovým favoritem se nakonec staly hranolky Harvest Basket z batátů. Sice obsahují jen 86 % sladkých brambor, jenže těstíčko, ve kterém jsou máčeny, za to stojí. Jsou veganské, obal se dá lépe recyklovat a Nutriscore B také není nejhorší. Navíc jsou bez lepku a dají se hezky otevírat.

Když je vytáhneš z fritézy, jsou „crispy and delicious“, jak se slibuje na obale. Znovu ale dbej na délku pečení, jelikož nám se udělaly mnohem dříve. V troubě to naopak zase trvá mnohem déle. A i když se budou zdát černější, chuti to vůbec nevadí. Je sladká, křupavá a plná. Každopádně je zde velmi tenká hranice, která se dá lehce překročit.

Hodnocení: 4,5/5


 Hodnocení: 

Kdo je tedy vítězem našeho velmi subjektivně pojatého testu? Třetí místo, díky poměru cena/výkon, získaly Penny French Fries. Druhé místo za svou chuť a svědomitost při výrobě získal Harvest Basket Crinkle Cut Fries. První místo obsadily docela s náskokem McCain Golden Longs.

Jestli dočteš článek až sem, dej nám prosím vědět, které hranolky nejvíc chutnají tobě a jaký test si chceš přečíst příště. My se následně třeba obětujeme a test provedeme.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 6 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse