Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. dubna 2023 14:04
Čas čtení 0:42
Vojtěch Vanda

Zloděj v Brně o kolečko víc nezískal. Demontované díly nových aut si neodnesl, policistům ale utekl

Zloděj v Brně o kolečko víc nezískal. Demontované díly nových aut si neodnesl, policistům ale utekl
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI KRIMI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Nebýt bystrého oka železničáře, možná by si zloděj nějaké to hliníkové kolečko navíc z naložených aut na vagónech v Brně odnesl. Jenže byl vyrušen.

Krádež museli řešit brněnští policisté v pátek brzy ráno na hlavním nádraží v Brně, kde byl odstaven nákladní vlak, jenž převážel nová osobní auta. Na něj si počíhal milovník kol, jenž jistě doufal, že si jich také několik odnese.

Doporučeno
Video: Lidská krutost nemá dno. Žena pomáhala tisícovce lidí v nouzi zeleninou z pole, úrodu přes noc někdo brutálně poničil Video: Lidská krutost nemá dno. Žena pomáhala tisícovce lidí v nouzi zeleninou z pole, úrodu přes noc někdo brutálně poničil 14. dubna 2023 10:24

„Na odstavený nákladní vlak převážející nová osobní auta vylezl neznámý zloděj a začal z nich demontovat litá hliníková kola. Jeden z vozů se mu podařilo od kol úplně odstrojit, takže zůstal stát jen na brzdových kotoučích,“ popsal jeho chvilkový úspěch mluvčí policie David Chaloupka. To bylo ale všechno, všiml si toho totiž jeden ze železničářů.

kola auto demontáž zloděj
Zdroj: Policie ČR

„Ten zloděje vyrušil,“ pokračoval Chaloupka, „a ani policisté v té chvíli nebyli od vlaku daleko, jelikož kontrolovali jinou osobní soupravu. I přes rychlou reakci se v rozlehlých nádražních prostorách zloději podařilo zmizet.“ 

Doporučeno
Prošli jsme v Brně ty nejlepší sekáče. Vytáhli jsme poklady jako z Hermioniny kabelky Prošli jsme v Brně ty nejlepší sekáče. Vytáhli jsme poklady jako z Hermioniny kabelky 12. března 2023 6:00

Pro firmu, které vozidla patřily, to bylo vlastně štěstí v neštěstí, jelikož hliníková kola zůstala na místě. Vlastní škoda byla tedy způsobena samotnou demontáží a případným zacházením. Co se zlodějem bude dál, se nedá úplně říct. Vzhledem k tomu, že nakonec nic neukradl, jej policie pro krádež hledat nebude. Další chystané kroky nicméně nespecifikovala.

Domů
Sdílet
Diskuse