Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. dubna 2023 6:00
Čas čtení 1:32
Adéla Švehlíková

Jestli jsi Gen Z, pozor, aby sis nepřivodil*a infarkt: Skinny jeans jsou totiž asi zpět

Jestli jsi Gen Z, pozor, aby sis nepřivodil*a infarkt: Skinny jeans jsou totiž asi zpět
Zdroj: Getty Images/Spartoo/propagační materiál
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Milovaný a rovněž nesnášený trend úzkých džínů aka skinny jeans je údajně zpět. Na co se můžeme těšit a čeho bychom se měli bát?

Jedni je nesnášejí a druzí na ně nedají dopustit. Řeč je o skinny jeans. Ačkoliv jsme je u Gen Z mohli v posledních letech zaznamenat pouze sporadicky, pro starší generace lidí stále představují must have v šatníku. Někteří sotva stihli zaznamenat hype kolem širokých kalhot a už je člověk zase možná na prvním místě v trendech dlouho neuvidí.

Skinny jeans.
Skinny jeans. Zdroj: Getty Images/Skinny jeans


Není žádnou novinkou, že módní trendy přicházejí a odcházejí. Je to jasné, ztělesňují přirozený koloběh. Některé tyto trendy však většina z nás nepřivítá s otevřenou náručí, a to nejen kvůli jejich vzhledu, nýbrž kvůli praktičnosti. Výjimkou nejsou ani skinny jeans, tedy upnuté rifle, které nejen že dávají prostor vyniknout každému záhybu našich dolních partií, ale navíc ani pohodlím příliš nedisponují. To je jeden z důvodů, proč široké kalhoty s označením wide leg, mom fit, baggy nebo relaxed nabyly v posledních letech na oblibě. Valnou většinu spotřebitelů sice představuje Gen Z nebo mileniálové, pomalu, ale jistě se však tento typ kalhot dostal i do mainstreamu. 


Jenže jsme se nestihli ani nadát a skinny jeans jsou zpět. Díky bohu tedy nejen ve své klasické podobě, ale i ve straight fit nebo legínové formě. Důkazem toho jsou i přehlídková mola značky Yves Saint Laurent, kde kreativní ředitel Anthony Vaccarello předvedl elastické cigaretové kalhoty ve své plné kráse. Výjimkou nejsou ani značky jako Gucci, Prada, Blumarine nebo Diesel

YSL Fall 2023.
YSL Fall 2023. Zdroj: Getty Images/YSL
Blumarine Fall Winter 2023.
Blumarine Fall Winter 2023. Zdroj: Getty Images/Blumarine


O znovuzrození úzkých džínů v roce 2023 hovoří i fakt, že se jedná o nejprodávanější siluetu ikonické značky Levis. I navzdory zprávám, které již několik sezón hlásí zánik skinny jeans, jsou podle generálního ředitele Chipa Bergha stále nejoblíbenějším zbožím této značky.

Levis 311.
Levis 311. Zdroj: Propagační materiál/Spartoo


Zvěsti o návratu tohoto trendu šíří i sám generací Z oblíbený TikTok. Nespočet uživatelů poslední týdny upozorňuje na jeho zařazení do šatníků módních ikon a celebrit jako Kendall Jenner nebo Emily Ratajkowski. Ty se rozhodly své straight fit úzké džíny nastylovat takovým způsobem, že je zastrčily do vysokých kozaček. Ačkoliv se z hlediska stylingu nejedná o přelomový počin a sama lady Diana tuto kombinaci volila již v 80. letech, ještě před pár měsíci by za tuto kreaci byl kdokoliv jiný cancelled

EmRata ve skinny jeans.
EmRata ve skinny jeans. Zdroj: Getty Images/EmRata


Zda jsou úzké kalhoty opravdu zpátky, plně pocítíme až během následujících měsíců. Předem však chceme varovat, že s příchodem léta stoupají teploty. No, a sundávání upnutého oblečení není úplně příjemnou záležitostí. 

Anketa:
Co si myslíš ty, jsi rád*a, že se skinny jeans vrací? 
Skvělé, zase je vytáhnu ze skříně!
Peklo. Tenhle trend měl zůstat v módním pohřebišti. 
Skvělé, zase je vytáhnu ze skříně!
69 %
195 Hlasů
Peklo. Tenhle trend měl zůstat v módním pohřebišti. 
31 %
88 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse