Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. dubna 2023 19:30
Čas čtení 0:35
Kristýna Dobiášová

Muž zplodil přes 550 dětí. Teď o něm rozhodl nizozemský soud

Muž zplodil přes 550 dětí. Teď o něm rozhodl nizozemský soud
Zdroj: Unsplash/note thanun/volně k užití (ilustrační foto)
ZAHRANIČÍ DÁNSKO NIZOZEMSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Soud v Nizozemsku zakázal muži znovu darovat sperma. Má přes 550 potomků, případným rodičům o tomto počtu lhal. Sperma daroval i v Dánsku či přes inzeráty.

Nizozemský soud v pátek zakázal muži darovat sperma. Ten tímto způsobem zplodil nejméně 550 dětí. Případným rodičům také lhal o tom, kolik potomků pomohl počít. Okresní soud v Haagu rozhodl na základě stížnosti rodičů dítěte, které bylo počato díky spermatu zmiňovaného muže.

Doporučeno
Kolik dostanu za darování spermatu a co musím splňovat? Odpovídáme na nejčastější otázky Kolik dostanu za darování spermatu a co musím splňovat? Odpovídáme na nejčastější otázky 26. dubna 2023 16:00

Podle nizozemských směrnic mohou dárci spermatu zplodit maximálně 25 dětí se 12 matkami. Muž tak lhal o své dárcovské historii. Sperma poskytl několika nizozemským klinikám pro léčbu neplodnosti a klinice v Dánsku. Stejně tak i dalším osobám prostřednictvím inzerátů.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Dědula Sylvester Stallone tě rozesměje na SkyShowtime, klasik Stephen King vyděsí na Netflixu Co si pustit o víkendu: Dědula Sylvester Stallone tě rozesměje na SkyShowtime, klasik Stephen King vyděsí na Netflixu 28. dubna 2023 16:00

V případě porušení zákazu ho čeká pokuta v hodnotě 2 milionů korun

„Všichni tito rodiče jsou nyní konfrontováni se skutečností, že děti v jejich rodině jsou součástí obrovské příbuzenské sítě se stovkami nevlastních sourozenců, které si nevybraly,“ uvedl soud. Proto má být v jejich zájmu, aby se tato síť dále nerozšiřovala. Pokud muž poruší zákaz darování, musí za každý případ zaplatit 110 000 dolarů (zhruba 2 miliony korun).

Domů
Sdílet
Diskuse