Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2023 16:00
Čas čtení 1:48
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Dědula Sylvester Stallone tě rozesměje na SkyShowtime, klasik Stephen King vyděsí na Netflixu

Co si pustit o víkendu: Dědula Sylvester Stallone tě rozesměje na SkyShowtime, klasik Stephen King vyděsí na Netflixu
Zdroj: Paramount+
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX FILMY SKYSHOWTIME
Uložit Uložené

Přinášíme ti tipy na víkendové filmy a seriály, které tě zachrání od nekonečného scrollování na streamovacích platformách.

Prodloužený víkend přichází a mezitím, co si budeš užívat první květnové volno a čarodějnické párty, nezapomeň hlavně pořádně odpočívat. Udělej si pohodlí, natáhni se a pusť si dobrý film nebo seriál. Abys nemusel*a v nekonečné nabídce platforem dlouho vybírat a nedostala tě rozhodovací paralýza, připravili jsme si pro tebe tipy se zárukou kvalitky.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt 21. dubna 2023 16:00

Tulsa King

Sylvester Stallone je naprostá legenda akčního filmu a jeho Rockyho nebo Ramba nejspíš viděl každý z nás minimálně jednou. Minulý rok se ale poprvé objevil v televizní tvorbě a natočil seriál Tulsa King, který najdeš na platformě SkyShowtime. Do Česka se služba dostala teprve nedávno a díly seriálu dávkovala diváctvu postupně. V současnosti je už ale najdeš všechny on-line.

Sylvester Stallone
Zdroj: Joe Maher/Getty Images for Paramount+


Stallone v seriálu vystupuje jako ostřílený mafiánský boss, který poslední dvě dekády strávil za katrem. Když se vrací do svobodného života, zjistí, že se jeho byznys změnil od základů. Nové vedení gangu jej pošle budovat impérium do oklahomského maloměsta, kde se Stallone střetává s moderními technologiemi i s tím, že mafiáni už netáhnou tak jako dřív.

Doporučeno
„Ministerstvo zdravotnictví varuje: Filmy tvoří mladé kuřáky.“ I dnešní Hollywood tě učí nebezpečnému zlozvyku „Ministerstvo zdravotnictví varuje: Filmy tvoří mladé kuřáky.“ I dnešní Hollywood tě učí nebezpečnému zlozvyku 27. dubna 2023 18:30

Tulsa King je odlehčená vtipná odpočinkovka, která se nebojí střílet do slavných gangsterek, akčních filmů i toho, že ani samotný Stallone nestárne. Povedené dialogy, situační humor a práce s trapností tě pobaví a kriminální linka obstará potřebné napětí. Díly mají lehce stravitelných 36–46 minut, a tak seriál zvládneš zkouknout v klidu i za jeden den.

 

Nope

Jestli se ti líbí kombinace nadsázky a humoru s hororem, bude se ti líbit loňské mysteriózní sci-fi Nope od Jordana Peela. Jednoho dne se na nebi objevil tajemný objekt, který zabil otce sourozenců Haywoodových. Daniel Kaluuya a Keke Palmer se v prostředí koňské farmy musí popasovat jak s tajemným UFO, tak i s návalem otravných záhadologů.

Nope
Zdroj: Universal Pictures


V Nope najdeš motivy westernu, vědecko-fantastických filmů i hororu. Film má navíc parádní audiovizuální stránku a skvělý sarkastický humor, který si určitě pamatuješ z Peelových scének. Kaluuya je navíc skvělý herec, který baví téměř v jakékoliv roli. Pokud se ti líbil v jiné „peelovce“ Uteč nebo v Jidášovi a černém mesiášovi, nadchne tě i tady. Na Nope se můžeš podívat také na SkyShowtime

The Mist

Pokud dáváš před legrací přednost strachu, potěší tě už trochu starší dílo, které do nabídky nově zařadil Netflix. Stephen King je mistr strašidelného řemesla a Mlha je opravdu povedená adaptace jeho knihy z roku 1980.

Doporučeno
Jana Bernášková nám jedla syrová játra. Zabíjíme děti a drtíme hlavy, říká režisér prvního pravého českého hororu Jakub Krumpoch Jana Bernášková nám jedla syrová játra. Zabíjíme děti a drtíme hlavy, říká režisér prvního pravého českého hororu Jakub Krumpoch 28. dubna 2023 14:45

Výtvarník David se společně se svým synem vydávají nakoupit zásoby. Obchod ale zahalí tajuplná mlha, ve které na hrdiny nečeká nic dobrého. Jak to ale u Kinga bývá, horší než všechny paranormální jevy jsou lidé v těžkých situacích. Minimalistická atmosféra supermarketu v mlze ti nažene husí kůži a režisér Frank Darabont, který se postaral také o Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelenou míli, ukazuje, že s romány mistra strachu umí skvěle pracovat.

Domů
Sdílet
Diskuse