Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. května 2023 v 8:00
Čas čtení 5:19
Ondřej Jarůšek

Tipy na hry: 8 titulů zobrazujících hrůzy 2. světové války, emotivní příběhy a masivní boje

Tipy na hry: 8 titulů zobrazujících hrůzy 2. světové války, emotivní příběhy a masivní boje
Zdroj: EA/propagační materiál
TECH GAMING TIP NA HRY
Uložit Uložené

Česká republika a další země si 8. května připomínají konec 2. světové války. Při té příležitosti jsme vybrali hry, které se tímto konfliktem zabývají.

Příběhy, emoce, akce. To vše je obsaženo v našich nových tipech na hry s tematikou druhé světové války. Do výběru jsme zařadili hry napříč žánry od adventur až po střílečky, aby si na své přišel každý. Nechybí zde ani skvělá díla od českých autorů. Celkem pro tebe máme osm tipů plus jeden bonus na konec.

Doporučeno
KVÍZ: Nostalgické hry z 90. let. Jak dobře znáš tyto legendární klasiky? KVÍZ: Nostalgické hry z 90. let. Jak dobře znáš tyto legendární klasiky? 3. května 2023 v 9:15

Atentat 1942

atentat 1942
Zdroj: Charles Games/propagační materiál

Česká hra Atentat 1942 je unikátní mimo jiné v tom, že jej studio Charles Games vytvořilo ve spolupráci s historiky z Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky. Jedná se o point-and-click adventuru, která je založena na filmových rozhovorech či interaktivních komiksech, tvůrci ale využívají i autentické záběry zachycující události během druhé světové války.

„Píše se rok 1942 a Reinhard Heydrich, zastupující říšský protektor protektorátu Čechy a Morava, umírá po atentátu. Pomsta nacistů je rychlá a krutá. Neunikl jí ani tvůj děda po nečekaném zatčení gestapem skončí v koncentračním táboře. Ale proč? Byl zapojený do odboje? A pokud ano, jaký měl důvod to tajit?“ popisují tvůrci svoji hru.

Odpověď na tyto a další otázky musí hráč najít sám. Na pozadí hrůz druhé světové války na tebe čeká silný příběh o lásce, přátelství i odvaze a skrze svědectví přeživších nahlédneš na těžkosti každodenního života lidí v protektorátu. Titul Atentat 1942 získal několik ocenění, sklidil úspěch i v zahraničí a byl vyhlášen Českou hrou roku 2017.

Svoboda 1945: Liberation

liberation
Zdroj: Charles Games/propagační materiál

České studio Charles Games na svůj veleúspěšný počin Atentat 1942 navázalo excelentním volným pokračováním Svoboda 1945: Liberation. Dějem se ve hře přesuneme na konec druhé světové války, konkrétně do malé vesnice z česko-německého pohraničí, kde se jedním z ústředních témat stává odsun Němců.

Doporučeno
Našlapaný procesor a výborná grafika: Nový herní notebook Lenovo Legion slibuje, že se od hraní nehneš Našlapaný procesor a výborná grafika: Nový herní notebook Lenovo Legion slibuje, že se od hraní nehneš 26. července 2024 v 9:30

Podobně jako předchozí titul studia je i hra Svoboda 1945: Liberation založena na dobových svědectvích, historickém výzkumu a autentických záběrech. Hra je originální, naučná a nabízí extrémně silné příběhy založené na skutečných událostech. I proto se stala Českou hrou roku 2021 a tebe by neměla minout.

Call of Duty WWII

cod wwii
Zdroj: Activision/propagační materiák

Teď přejdeme k akci. Titul Call of Duty: WWII je dílem studia Sledgehammer Games z roku 2017 a mísí se v něm vše, co by kvalitní střílečka tohoto typu měla mít –⁠ solidní příběhovou kampaň, intenzivní pocit z akce na bojišti a režim pro více hráčů. Ve hře prožiješ vylodění v Normandii, svedeš boje v ulicích Paříže nebo bitvu v Hürtgenském lese. Fanoušek moderních arkádových stříleček si zaručeně přijde na své.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse