Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Tipy na hry: 8 titulů zobrazujících hrůzy 2. světové války, emotivní příběhy a masivní boje

Pokud chceš ovšem zažít i trochu nostalgie, doporučujeme si zahrát i Call of Duty 2 z roku 2005 od studia Infinity Ward. Titul i po téměř 20 letech totiž patří k nejpovedenějším hrám zachycujícím druhou světovou válku, kterou v rámci kampaně prožiješ očima vojáků ve službách Velké Británie, Spojených států, ale i Rudé armády. Staré Call of Duty 2 je nestárnoucí klasika, která by v herní knihovně žádného milovníka FPS neměla chybět.

Battlefield V

battlefield v
Zdroj: EA/propagační materiál

Tvůrci ze studia DICE jsou veterány na poli žánru FPS her. To sice ještě nemusí pokaždé znamenat záruku kvality, ale v případě Battlefieldu V tomu tak je. Akční hra z roku 2018 se sice prodávala méně, než autoři očekávali, ale v recenzích se jí dařilo veskrze dobře a hráč se v ní může přenést i na některá méně známá bojiště.

Doporučeno
Potřebuješ výkonný počítač na WoW nebo Cyberpunk? Smarty nabízí herní PC pod 20 tisíc korun Potřebuješ výkonný počítač na WoW nebo Cyberpunk? Smarty nabízí herní PC pod 20 tisíc korun 26. srpna 2024 v 13:30

Určitým unikátem je také to, že hra rovněž zpracovává téma role žen v druhé světové válce, což je oblast, kterou ostatní hry většinou opomíjejí. Battlefield V je všehovšudy slušné FPS, v němž kampaň doplňuje návykový multiplayer. K tomu se navíc hra honosí senzačním audiovizuálním zpracováním.

Pro pamětníky nebo ty, kteří si takříkajíc chtějí doplnit vzdělání, pak můžeme zmínit i Battlefield 1942 z roku 2002. Oproti svým předchůdcům byla hra více zaměřená na kooperaci v rámci týmu. Titul zaznamenal kasovní úspěch a oblíbeným se stal v moderské komunitě. Dnes už se k tomuto dílu vrátí asi jen málokdo, ale ve své době se jednalo o vskutku povedený počin.

Brothers in Arms: Road to Hill 30

Brothers in Arms: Road to Hill 30
Zdroj: Ubisoft/propagační materiál

Za určitou legendu v rámci válečných her se dá označit i značka Brothers in Arms, která se ovšem v posledních letech bohužel odmlčela (ačkoliv další díly mají být údajně ve vývoji). Do dnešního výběru jsme se rozhodli zařadit první díl s podtitulem Road to Hill 30 z roku 2005, který tuto sérii odstartoval.

Středobodem byla excelentní hratelnost s příběhovou kampaní, kdy jedním ze stěžejních prvků bylo rozdávání rozkazů dalším členům týmu za účelem získání taktické výhody. Hra si mezi nejlepšími druhoválečnými tituly zaslouží své čestné místo a při vzpomínce na ni bychom si přáli, aby tato kdysi slavná série znovu ožila.

Hell Let Loose

hell let loose
Zdroj: Team17/propagační materiák

Hell Let Loose je jedna z her, jejíž vznik pomohli financovat samotní hráči prostřednictvím kampaně na Kickstarteru, kde se podařilo vybrat 220 tisíc dolarů. Ve verzi předběžného přístupu vyšla v roce 2019, ale plnohodnotného vydání se hráči dočkali o dva roky později.

Doporučeno
První dojmy z hraní World of Warcraft: The War Within. Po delší době je hlavním tahákem zase příběh První dojmy z hraní World of Warcraft: The War Within. Po delší době je hlavním tahákem zase příběh 24. srpna 2024 v 11:01

Oproti výše zmíněným střílečkám jako Call of Duty nebo Battlefield V postrádá Hell Let Loose tradiční kampaň a zaměřuje se jen na hru více hráčů, zároveň se ale hratelností kloní o trochu více k realismu. Hráči bojují na bojištích západní i východní fronty a při tvorbě map tvůrci kladli důraz na co nejvěrnější zpracování reálných míst.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse