Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tipy na hry: 8 titulů zobrazujících hrůzy 2. světové války, emotivní příběhy a masivní boje

Hře Hell Let Loose se daří velmi dobře zobrazovat drsnost a hrůzy největšího ozbrojeného konfliktu a ani mezi silnou konkurencí druhoválečných stříleček se rozhodně neztratí. Ignorovat ji by bylo chybou. 

Hidden & Dangerous 2

hidden and dangerous-2
Zdroj: LS3D engine/propagační materiál

Čeští tvůrci se během let podepsali pod řadu povedených válečných her a důkazem toho je i Hidden & Dangerous 2 od společnosti Illusion Softworks (dnes 2K Czech), která druhým dílem navázala na úspěchy jedničky z konce 90. let.

Jedná se o taktický vojenský titul, který se soustředí na tým vojáků speciální jednotky britských armádních složek (SAS). V rámci kampaně navštívíme rozličná bojiště po Evropě, Asii i Africe.

Hra ale nesklízela úspěch pouze na tuzemské scéně, ale i za hranicemi. Tvůrci za to mohli vděčit především věrohodnému zpracování boje se zaměřením na taktický postup. Od vydání hry už sice uběhly dvě dekády, ale tento starý český klenot se blyští i po letech.

War Thunder

war thunder
Zdroj: Gaijin Distribution KFT/propagační materiál

Máme zde i jeden tip na free-to-play hru pro hráče, kteří si libují v kolosálních bitvách. Ty ve hře probíhají ve vzduchu, na souši i na moři. War Thunder je na trhu už pěknou řádku let, stále se však těší obrovské oblibě a není se příliš čemu divit.

Doporučeno
Za míň než 250 korun se popereš s Vetřelcem nebo s příšerami z pekel. Tohle je 5 nejlepších her ve slevě Za míň než 250 korun se popereš s Vetřelcem nebo s příšerami z pekel. Tohle je 5 nejlepších her ve slevě 21. srpna 2024 v 9:00

Ovládat můžeš široké spektrum strojů z dob před první světovou válkou až po současnost, přičemž na výběr je až desítka národností. Nechybí přitom právě ani zaměření na druhou světovou válku. Svým pojetím hromadných bitev se jedná o opravdu ojedinělý zážitek, který jinde nenajdeš.

K dispozici je velké množství placených dodatků, které zpřístupňují nové bitevní stroje, nicméně k naskočení do základní verze hry nepotřebuješ ani korunu, ale přitom si i tak můžeš užít dlouhé hodiny hraní. Za zkoušku tedy nic nedáš, a když tě hra bude bavit, můžeš se do rozšíření arzenálů rozhodnout investovat.

Bonus: Wolfenstein II: The New Colossus

wolfenstein
Zdroj: Bethesda Softworks/propagační materiál

Titul Wolfenstein II: The New Colossus není v pravém smyslu hrou z dob druhé světové války, proto jej přidáváme jako bonus. Děj nás totiž zavede do alternativní historie, kdy nacistické Německo ve válce zvítězilo a získalo světovou nadvládu. My se ujímáme role legendárního vojáka Williama „B.J.“ Blachowicze, který bojuje proti nacistickým silám ve Spojených státech amerických a hrůzný režim se snaží zničit.

Série Wolfenstein je s námi už začátku osmdesátých let, kdy vyšel první díl Castle Wolfenstein. S příchodem třetího dílu Wolfenstein 3D z roku 1992 zažila série přerod do FPS žánru a ovlivnila mnoho dalších stříleček, které přišly po ní. Zároveň se jednalo o první díl, který představil postavu B.J. Blazkowicze. Ten od té doby povraždil tisíce nacistů a takřka přežil vlastní smrt, ale jeho boj proti tomuto režimu stále nekončí.

Doporučeno
Tvoje games budou ještě plynulejší. Koukni na nový herní notebook s působivým výkonem Tvoje games budou ještě plynulejší. Koukni na nový herní notebook s působivým výkonem 26. července 2024 v 9:30

Wolfenstein II: The New Colossus z roku 2017 je struhující akce, která je dost možná nejlepším dílem celé série. Hra si vysloužila řadu nominací pro nejlepší střílečku, příběh nebo hudební podkres, a na několika předáváních cen dokonce zvítězila. Pokud jsi zatím s tímto kultovním hrdinou neměl*a co dočinění, doporučujeme to napravit. No, a i když ano, tak je nejlepší čas se do zabíjení nacistů v kůži kultovního hrdiny pustit znovu.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse