Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2023 v 14:14
Čas čtení 0:40
Kristýna Dobiášová

Britský módní časopis Vogue vydal historicky první číslo v Braillově písmu

Britský módní časopis Vogue vydal historicky první číslo v Braillově písmu
Zdroj: Vogue UK (Twitter)
ZAJÍMAVOSTI MÓDA VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Britský Vogue se na sociálních sítích chlubí prvním vydáním v Braillově písmu. Květnové číslo módního časopisu si tak budou moct přečíst i nevidomí či slabozrací.

Britský módní časopis Vogue představil vydání v Braillově písmu. Šéfredaktor Edward Enninful ukázal jeho podobu prostřednictvím sociálních sítí.

Doporučeno
Zombieing je krutý, zraňující a čím dál častější. Co je to za trend v randění a jak se s ním vypořádat? Zombieing je krutý, zraňující a čím dál častější. Co je to za trend v randění a jak se s ním vypořádat? 2. května 2023 v 9:00

Fyzickou podobu doplní nahraný zvukový popis

Enninful prohlásil, že je potěšen ohlasem, který první vydání v Braillově písmu pro nevidomé a slabozraké obdrželo. Květnové číslo je tak dostupné ve fyzické podobě i s nahraným zvukovým popisem. „Vogue i módní a vydavatelský průmysl mají před sebou ještě hodně práce, ale to, že dnes přicházejí tato první čísla v Braillově písmu, mě velmi těší,“ uvedl Enninful.

Květnové vydání představuje „přední talentované osobnosti se zdravotním postižením“ včetně Sinéad Burke, irské spisovatelky, která má achondroplazii (forma trpasličího vzrůstu). Obsah prostřednictvím rozhovorů nebo osobních esejů představuje devatenáct osob se zdravotním postižením ze světa módy, sportu a kultury.

Doporučeno
Velký přehled nákladů na domácí mazlíčky: Spočítali jsme, na kolik tě ročně vyjde tvůj pes nebo kočka Velký přehled nákladů na domácí mazlíčky: Spočítali jsme, na kolik tě ročně vyjde tvůj pes nebo kočka 12. května 2023 v 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse