Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2023 10:49
Čas čtení 1:20
Tereza Šnajdrová

Eurovize 2023: Kdo se stane vítězem? Sázkaři mají jasno

Eurovize 2023: Kdo se stane vítězem? Sázkaři mají jasno
Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner
HUDBA EUROVIZE ZPRÁVY Z DOMOVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V sobotu večer nás čeká finále pěvecké soutěže Eurovize, ve které Česko zastupuje kapela Vesna. Má podle sázkových kanceláří šanci na vítězství?

Vesna vsadila na oslavu žen, dívčího přátelství a na kombinaci slovanských jazyků. Bude to však stačit? Podle sázkové kanceláře Tipsport se vítězem letošní Eurovize stane švédská zpěvačka Loreen se skladbou Tattoo. Druhou příčku by mohl obsadit finský zástupce Käärijä s písní Cha Cha Cha a třetí by skončili ukrajinští Tvorchi a jejich Heart Of Steel. Vesna reprezentující Česko skončí podle sázkařů jedenáctá.

Doporučeno
Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) 21. února 2023 11:00

Ačkoli se letos měla Eurovize konat na Ukrajině, kvůli stále probíhající válce byla soutěž přesunuta do britského Liverpoolu. V týdnu se pak konala dvě semifinálová kola, ze kterých vzešlo 26 finalistů a finalistek. Ti dnes večer poměří své síly ve slavnostním finále, které startuje ve 21:00 hodin a vítěz by měl být znám krátce po půlnoci. 

Nejpravděpodobnější vítězkou je podle Tipsportu švédská zpěvačka Loreen, která svou zemi reprezentuje s písní Tattoo. Pokud by se tak skutečně stalo, Loreen by tak byla první ženou, která vyhrála Eurovizi hned dvakrát. Prvenství si totiž odnesla již v roce 2012. Na paty však švédské zpěvačce šlape finský reprezentant Käärijä, který zaujal písní Cha Cha Cha kombinující metal, rave a jednoduché výkřiky cha cha cha. Následuje Ukrajina, Francie a Izrael. 

Česká Vesna podle sázkové kanceláře nemá příliš vysoké šance na výhru. Podle aktuálního kurzu by se mohla umístit na 11. místě. Jak to všechno dopadne, je však zatím ve hvězdách, tak večer nalaď ČT2 a drž palce. 

Umístění podle sázkové kanceláře Tipsport Vystupující
1. místo Švédsko: Loreen – Tattoo
2. místo Finsko: Käärijä – Cha Cha Cha
3. místo Ukrajina: Tvorchi – Heart Of Steel
4. místo Francie: La Zarra – Évidemment
5. místo Izrael: Noa Kirel – Unicorn
6. místo Norsko: Alessandra – Queen of Kings
7. místo Španělsko: Blanca Paloma – Eaea
8. místo Itálie: Marco Mengoni – Due vite
9. místo Arménie: Brunette – Future Lover
10. místo Velká Británie: Mae Muller – I Wrote A Song
11. místo Česko: Vesna – My Sister's Crown
12. místo Chorvatsko: Let 3 – Mama ŠČ!
13. místo Rakousko: Salena and Teya – Who the Hell Is Edgar?
14. místo Belgie: Gustaph – Because Of You
15. místo Moldavsko: Pasha Parfeni – Soarele şi Luna
Domů
Sdílet
Diskuse