Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2023 14:50
Čas čtení 0:15
Veronika Dlesková

České klasiky uspěly mezi nejlepšími evropskými jídly z masa. Tipneš si, které to jsou?

České klasiky uspěly mezi nejlepšími evropskými jídly z masa. Tipneš si, které to jsou?
Zdroj: Pexels
GASTRO GASTRONOMIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Server Taste Atlas vydal žebříček stovky nejlepších masových jídel Evropy. Dostala se do něj i čtyři česká jídla.

Do top desítky se sice žádný český masový pokrm nedostal, některá naše jídla ale uspěla alespoň v nejlepší stovce. Všemi Čechy oblíbený řízek se umístil na 74. místě. 38. místo pak obsadil náš „gulášek“. Do top stovky se dostala i svíčková, která skončila na 22. místě. Nejblíže se top desítce přiblížila česká pečená kachna, která obsadila 14. místo. 

Doporučeno
Bizarní lék na škytavku: Proč tenhle trik s rybou funguje? Bizarní lék na škytavku: Proč tenhle trik s rybou funguje? 14. května 2023 15:00

Všechny vítězné pokrmy z top 10 najdeš v galerii.

10. místo: Steak Au Poivre, Francie – Tento pokrm se skládá ze steaku (většinou filet mignon) a pepřové omáčky. Ta se tradičně dělá ve stejné pánvi, ve které se připravovalo maso. 9. místo: Souvlaki, Řecko – Jedno z nejpopulárnějších řeckých jídel se většinou skládá z ugrilovaného masa na špejli. Občas bývá proloženo zeleninou a podává se s chlebem, omáčkou a citronem. 8. místo: Gyros, Řecko – Oblíbený řecký pokrm, jehož hlavní ingrediencí je maso. Většinou se podává v pita chlebu a je doplněno čerstvou zeleninou a omáčkou.7. místo: Rață pe varză, Rumunsko – Tradiční rumunský pokrm, jehož hlavní ingrediencí je pečená kachna. Ta bývá doplněna pečeným zelím, které je většinou ochuceno vývarem, cibulí a rajčatovou pastou.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse