Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořen redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
22. května 2023 17:00
Čas čtení 4:05
Richard Balog

TOP letní tenisky pro každý rozpočet. V kurzu jsou ikonické modely Nike i běžecké linie s rukopisem značky Asics

TOP letní tenisky pro každý rozpočet. V kurzu jsou ikonické modely Nike i běžecké linie s rukopisem značky Asics
Zdroj: Footshop
MÓDA FOOTSHOP TENISKY
Uložit Uložené

Vybrali jsme 10 párů, díky kterým osvěžíš své každodenní outfity a rozhodně se neztratíš v davu.

Konečně k nám dorazily příjemné letní teploty nad 20 stupňů, což znamená, že je správný čas na nákup tenisek, ve kterých budou tvé nohy dýchat.

Ve spolupráci s online obchodem Footshop ti usnadníme dlouhé hledání a rozhodování. Vybrali jsme 10 nejzajímavějších provedení z dílen ověřených značek, na která se můžeš spolehnout. Výběr neobsahuje jen klasiky s logem Nike, ale také sportovní linie s rukopisem značky Asics a čerstvé novinky od Adidas Originals a New Balance.

Po kterém modelu sáhneš ty?

V den publikování článku byla v online obchodě Footshop akce do výše 25 % na vybrané produkty. Ceny jsou uvedeny před slevou.
Kompletní nabídka v obchodě Footshop
Doporučeno
10 nejlepších jarních outfitů. Češky a Slovenky je nachází v kouscích za tisíce i v sekáčových úlovcích 10 nejlepších jarních outfitů. Češky a Slovenky je nachází v kouscích za tisíce i v sekáčových úlovcích 17. května 2023 10:00
Nike Cortez
Zdroj: Footshop

Nike Cortez W    2 399 Kč

Jeden z nejvíce ikonických modelů s logem Nike, který zná díky filmu Forrest Gump celý svět. Mezi novinkami v nabídce online obchodu Footshop jsme našli atraktivní verzi v bílém provedení z kůže, které podporuje tmavě zelená barva v podobě swooshe z obou stran a panelu v mezipodešvi.

Pokud hledáš univerzální pár tenisek, který využiješ na řadu způsobů a výrazně neohrozí ani tvůj rozpočet, jde o skvělou volbu. Dostupné jsou v ženských velikostech.

Asics GEL-1130
Zdroj: Footshop

Asics GEL-1130    2 499 Kč

Za stejnou cenu jsou dostupné i tyto neokoukané běžecké tenisky Asics GEL-1130 v atraktivním bílém barevném provedení s jemnými akcenty. Návrhářský tým japonské značky v tomto případě vsadil na prodyšné textilní tělo s výraznou perforací, které doplnil o syntetické tkaniny.

Výsledkem jsou minimalistické tenisky, ve kterých zvládneš chodit celý den a tvé nohy nebudou trpět. Zásluhu na tom má také měkká podrážka s technologií OrthoLite®. Pokud tě neoslovila tato jednoduchá verze, v nabídce najdeš také olivově zelenou variantu ve stejné úpravě.

Asics GEL-1090
Zdroj: Footshop

Asics GEL-1090    2 599 Kč

Z portfolia společnosti Asics vybíráme také model GEL-1090, který možná znáš z outfitů skandinávských influencerek. Tato retro běžecká klasika byla veřejnosti poprvé představena v roce 2003 a v současnosti jde o jeden z nejvyhledávanějších modelů japonské značky.

Tenisky mají zjednodušenou konstrukci svršku a zachovaly si své charakteristické prvky, jako jsou například znaky tygřího drápu na překrytí špičky a paty. Kromě toho se podél mezipodešve objevují sametové linie, zatímco v patě je implementováno odpružení technologií GEL™ pro zvýšení pohodlí.

V obchodě Footshop jsme našli verzi s přívlastkem „Citrus“, která je zahalena do bílo-stříbrného barevného schématu s nepřehlédnutelnými oranžovými detaily.

Nike Dunk Low Premium
Zdroj: Footshop

Nike Dunk Low Retro Premium    3 159 Kč

Vedení společnosti Nike představilo množství šťavnatých novinek na letní měsíce včetně tohoto provedení siluety Dunk Low Retro Premium, kterou návrháři zahalili do univerzálního barevného schématu z kůže a textilie. Model je dostupný v mužských velikostech za cenu 3 159 korun před slevou, což je více než férová nabídka vzhledem k preciznímu zpracování.

Z našeho pohledu jde o jedno z nejatraktivnějších provedení modelu Nike Dunk Low v posledních měsících, a to jich nevyšlo málo.

Nike Dunk Low Retro
Zdroj: Footshop

Nike Dunk Low Retro    3 399 Kč

Pozitivně hodnotíme i druhou variantu modelové řady Nike Dunk Low Retro v nabídce online obchodu Footshop. V tomto případě jde o provedení s přívlastkem „Dark Maroon“, které pokrývá bílá kůže s perforací v oblasti špičky doplněná o bordó logo značky.

Nike Dunk je určitě jednou z TOP 5 siluet, kterou společnost se sídlem v Oregonu uvedla na trh. Poprvé spatřily světlo světa v roce 1985, a jak napovídá jejich název, šlo o basketbalovou obuv. Silueta ale není spojena jen se zlatou érou basketbalu na přelomu osmdesátých a devadesátých let, ale rovněž se zlatou érou tenisek, která je nyní. Vyzkoušej je na vlastní kůži.

Adidas Originals Oznova W
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Oznova W    3 599 Kč

Pokračujeme modelem Adidas Originals Oznova v hnědém barevném provedení s jemnými oranžovými obrysovými linkami, který se nese na designových vlnách svého předchůdce Ozweego, ale získal o něco agresivnější linie, výrazné plastové prvky a v neposlední řadě tlustší podrážku.

Výsledek je skvělý a tenisky jsou dostupné v mužských i ženských velikostech za férovou cenu. Doplň svou sbírku o tento originální kousek dříve, než ovládne ulice. Plný počet bodů udělujeme také šedo-bílé verzi, která je dostupná v akci za 3 060 korun.

New Balance 2002R
Zdroj: Footshop

New Balance 2002R    3 799 Kč

Tenisky New Balance 2002 vyšly poprvé v roce 2010 jako nástupce modelu s označením 2001, po kterém převzaly množství funkčních prvků. Designéři je následně obohatili o gelovou složku na patě, prodyšný svršek a sportovnější vzhled.

Za současnou podobu tenisek New Balance 2002R vděčíme kreativnímu řediteli japonské divize společnosti Tetsuyo Shonovi, který předefinoval americkou streetwearovou estetiku do trendu, který vládne chodníkům. Minimalistická světle hnědá verze tenisek New Balance 2002R je jako stvořená pro letní období, které máme před sebou v nejbližších měsících. Cena je 3 230 korun po slevě, a to se vyplatí.

Nike Zoom Vomero 5
Zdroj: Footshop

Nike Zoom Vomero 5    3 999 Kč

Přestože jsme dlouholetými fanoušky tenisek Nike, modelu Zoom Vomero 5 jsme delší dobu nemohli přijít na chuť, což se změnilo v posledních sezónách.

V modelu Nike Zoom Vomero 5 si užiješ komplexnost, hloubku i jednoduchý styl. Bohatě vrstvený design zahrnuje textilie, syntetický semiš a plastové akcenty, které dohromady vytvářejí jednu z nejzajímavějších tenisek letošní letní sezóny. Skutečná technologie se potýká s nenáročnou látkou – detaily s reflexním designem ti dodají trochu odlesku, zatímco neutrální paleta z tenisek dělá jistou výhru pro jakýkoli outfit, který ti nabídne tvůj šatník.

Nike Air Max 1
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 1 „87“   4 399 Kč

Naopak silueta Air Max 1 je naší srdeční záležitostí a jsme rádi, že se konečně objevuje na pultech obchodů častěji a v množství různých barevných i materiálových úprav. V nabídce online obchodu Footshop jsme nově objevili pár s podtitulem „87“, který je zahalen do jemných barev a textur, díky čemuž si získá i náročné sběratele.

Tyto originální krásky, které můžeš ze skříně vytáhnout každou sezónu, jsou k dispozici v mužských i ženských velikostech za 4 399 korun před slevou.

Nike Hot Step Air Terra, NOCTA
Zdroj: Footshop

Nike Hot Step Air Terra x NOCTA    5 199 Kč

Drake patří mezi největší popkulturní ikony v tomto století, díky čemuž získal partnerství se společností Nike, aby představil vlastní verzi tenisek, která osloví masy lidí. Tentokrát je výsledkem nová úprava modelu Hot Step Air Terra s ikonickou vzduchovou bublinou ve spodní části mezipodešve a textilním tělem, které imituje hadí kůži.

Cena 5 199 korun před slevou je úměrná kvalitě zpracování a zvučnosti spolupráce. Dostupné jsou bohužel jen v limitovaném počtu, proto nad jejich koupí zbytečně dlouho nepřemýšlej.

Kompletní nabídka v obchodě Footshop
Doporučeno
20 modelů s logem Carhartt WIP pro tvůj jarní a letní šatník. Nabízejí skvělý styl za férovou cenu 20 modelů s logem Carhartt WIP pro tvůj jarní a letní šatník. Nabízejí skvělý styl za férovou cenu 17. května 2023 12:00
Domů
Sdílet
Diskuse