Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. května 2023 15:30
Čas čtení 1:57
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Přijedou legendy Iron Maiden nebo Mötley Crüe a promítat se bude první český VR film

5 nejlepších akcí v Praze: Přijedou legendy Iron Maiden nebo Mötley Crüe a promítat se bude první český VR film
Zdroj: Iron Maiden/propagační materiál
KULTURA ČESKO KONCERTY KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

Léto je tady, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na dvojkoncert legendární heavymetalové kapely Iron Maiden, jednodenní festival Prague Rocks, na kterém vystoupí pětice tvrdých kapel, nebo na hip-hopovou nálož pod taktovkou Porsche Boye & Wena. V Rock Café se bude hrát divadelní představení My děti ze stanice zoo a v Národním filmovém muzeu se bude promítat první český VR film Tmání.

Doporučeno
Tame Impala nebo Dua Lipa jako Barbie. Která z čerstvých hudebních novinek se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě Tame Impala nebo Dua Lipa jako Barbie. Která z čerstvých hudebních novinek se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě 26. května 2023 15:00

Iron Maiden, 30. a 31. května v O2 areně

V úterý 30. a ve středu 31. května vystoupí v pražské O2 areně britská heavymetalová kapela Iron Maiden. Ta do Prahy přiveze nejnovější album Senjutsu (2021), ale také nejznámější hity jako The Trooper, Run to the Hills nebo Fear of the Dark, čímž zcela jistě potěší všechny tuzemské fanynky a fanoušky.

Nadupaná show plná ohnivých efektů a tvrdých kytarových riffů startuje v 19:30 hodin a vstupenky na ni koupíš za 1 790 až 4 620 korun.

My děti ze stanice zoo, 1. června v Rock Café

Ve čtvrtek 1. června ovládne klub Rock Café divadlo. Divadelní soubor M.B.A. Company v něm odehraje proslulou hru My děti ze stanice zoo, jejíž hlavní postavou je mladá dívka Christiane F., která se už ve 12 letech setká s hašišem a o rok později s heroinem. Stane se závislou, na drogy si vydělává sexem a nejednomu z jejích přátel se drogy stanou osudnými. 

Představení začíná v 19:00 a vstupenky jsou v prodeji za 300 korun.

Prague Rocks: Mötley Crüe & Def Leppard, 2. června na Letišti Letňany

Letiště Letňany v pátek 2. června ožije, a to ve velkém! Konat se na něm totiž bude jednodenní festival Prague Rocks, na kterém vystoupí americké heavymetalové legendy Mötley Crüe, britští hardcoroví Def Leppard, zástupci z Česka – Kabáti – nebo Wolfmother a Eclipse. 

Vstupenky na tuhle neskutečnou show, která startuje už ve 14:00 hodin, koupíš za 1 150 až 4 637 korun.

Wen & Porsche Boy, 3. června v Roxy

Na své si tento týden přijdou i fanoušci hip-hopu. V sobotu 3. června do pražského Roxy zavítají slovenští rappeři Wen & Porsche Boy, a to v rámci svého East Sound Tour. Přijď do Roxy a užij si jeden z posledních klubových koncertů, než se všichni umělci a umělkyně rozutečou na letní fesťáky.

Roxy otevře své brány návštěvnictvu ve 20:00 hodin a vstupenky koupíš za 203 až 310 korun.

Tmání, celý týden v Národním filmovém muzeu

V průběhu celého týdne můžeš zavítat do Národního filmového muzea NaFilM, kde se promítá první český VR film Tmání, který má na svém kontě i nominaci na Českého lva. „K netradičnímu filmovému zážitku ve virtuální realitě návštěvníky zavede 12 km provazů, které zaplňují promítací místnost. Na jediném místě v Praze tak budou mít příležitost zhlédnout ve speciálních VR brýlích interaktivní animovaný film, který sklízí úspěchy v Česku i v zahraničí,“ uvedli pořadatelé. 

Snímek je možné zkouknout kdykoli od úterý do neděle, od 13:00 do 19:00 hodin a vstupenky seženeš za 190 korun. 

Anketa:
Na které akci se potkáme?
Iron Maiden
My děti ze stanice zoo
Prague Rocks: Mötley Crüe & Def Leppard
Wen & Porsche Boy
Tmání
Iron Maiden
58 %
My děti ze stanice zoo
6 %
Prague Rocks: Mötley Crüe & Def Leppard
18 %
Wen & Porsche Boy
3 %
Tmání
15 %
Domů
Sdílet
Diskuse