Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Semtex.
15. června 2023 7:00
Čas čtení 4:46
Sponzorovaný obsah

„Conora McGregora jsem potkala v hospodě“. Dvacetiletou Veroniku Zajícovou koučuje trenér slavného MMA zápasníka

„Conora McGregora jsem potkala v hospodě“. Dvacetiletou Veroniku Zajícovou koučuje trenér slavného MMA zápasníka
Zdroj: Instagram @zajicovafighter
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA
Uložit Uložené

Veronika Zajícová o tom, jak se dostala k trenérovi špičkových MMA zápasníků a co ji vedlo přihlásit se do soutěže krásy.

Dvacetiletá bojovnice Veronika Zajícová trénuje se stejným koučem jako bývalý šampion UFC Conor McGregor. Od zápasů si občas odskočí splnit povinnosti do Miss České republiky, kromě toho pomáhá hendikepovaným a spravuje Instagram s téměř 100 tisíci sledujícími, kde se musí vyrovnávat s hejty. Při tom všem před necelými dvěma roky prožila těžkou autonehodu, po které se v podstatě podruhé narodila.

10 měsíců po vážné nehodě zvítězila na mistrovství Evropy

„Lidí, které bych chtěla jednou porazit, je hodně a raději je nechci nyní jmenovat. Až se k nim protrénuju, tak se to určitě dozvíte. Myslím, že natrénováno mám hodně, ale pořád to není dost na mé plány,“ odpovídá Veronika na otázku, koho by chtěla jednou porazit v zápase. O tom, že má v zápasení velké ambice, vypovídá nejen volba soupeřů, ale i její program. „Ráno trénuju fyzičku a odpoledne mám klasické tréninky. Když jsem v Irsku, tak tam většinou trénuju přes poledne cca dvě hodiny a potom později odpoledne další dvě hodiny. Cvičím každý den, výjimečně vynechám někdy sobotu,“ popisuje.

Přitom to, že zvládá tak náročné tempo, je téměř zázrak. 10. listopadu 2021 ji totiž na přechodu pro chodce srazil řidič, který se nevěnoval řízení. Měla prasklou lebku a obratel, krvácení do mozku a komplikovanou zlomeninu. Lékaři byli k tomu, že by se ještě někdy měla ukázat v kleci, skeptičtí. Veronika ale začala hned po návratu z nemocnice intenzivně trénovat a už po 10 měsících od nehody zvítězila na mistrovství Evropy v Gruzii v MMA disciplíně striking.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zajícová (@zajicovafighter)

Následky zranění se stále projevují

„Pořád jsou určité pohyby, které mi dělají problémy. Tlačí mě v noze šrouby a železa. Také nemám částečně citlivou nohu. Železa i šrouby mi ale budou vytahovat. Do té doby mám naplánovaných ještě hodně zápasů, protože potom budu mít několik týdnů pauzu. Už teď mě to děsí. Naštěstí mezitím proběhne semifinále Miss, takže bude co dělat,“ říká akční fighterka.

Při vysokém nasazení musí Veronika myslet na dostatečnou rekonvalescenci. „Samozřejmě chodím na rehabilitace, do sauny a tak dále,“ říká. Kromě toho si pečlivě hlídá dostatečný příjem tekutin, vitamínů, živin a aminokyselin důležitých pro regeneraci. „Když jdu na trénink, dávám si vždycky do tašky Semtex Street Water Recover. Je skvělý v tom, že obsahuje BCáčka, takže si je nemusím míchat. Je hned připravený k pití a chuťově moc dobrý. Mám tak postaráno o doplnění důležitých prvků a zároveň vypiju svou dávku tekutin,“ vysvětluje.

Nová izotonická voda od značky Semtex obsahuje 2500 mg aminokyselin BCAA 2:1:1 a přispívá ke zmírnění únavy. Díky tomu je oblíbená právě u sportovců. Kromě Veroniky je jejím ambasadorem také MMA zápasník Milan Ďatelinka. Street Water je dostupná ve třech variantách: Recover, Immunity s vysokým obsahem vitamínů B3 a B9 a Focus s dávkou hořčíku pro lepší soustředění.

objev semtex street water
semtex, Veronika Zajícová
Zdroj: SEMTEX

Conora McGregora potkala v hospodě

Veronika aktivně trénuje nejen v Česku, ale také v Irsku. Pod svá křídla si ji totiž vzal John Kavanagh, který koučuje největší hvězdy MMA, mezi nimi i šampiona Conora McGregora. „Jela jsem na jazykový pobyt do Irska. A při té příležitosti, ať nevyjdu ze cviku, jsme domluvili tréninky právě v SBG u Johna Kavanagha. On si mě tam všiml a napsal taťkovi, že jestli příště zase budu chtít přijet, tak mě zve a bude se mi na trénincích zadarmo věnovat. Tak jsme to vyzkoušeli. Pak už jsem tam začala jezdit pravidelně a domluvili jsme se, že budu trénovat u SBG,“ vypráví Veronika, jak se k tak prestižnímu trenérovi dostala. 

„John je skvělý trenér. Vychoval spoustu výborných bojovníků, kteří sklízí úspěchy v těch největších soutěžích. Je pro mě čest, že se mi věnuje tak intenzivně. Tréninky jako takové jsou podobné jako u nás. Nejprve rozcvičení, potom techniky, nácviky, sparingy,“ pokračuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zajícová (@zajicovafighter)

Vzhledem k tomu, že Conora McGregora Veronika považuje za jednoho ze svých kariérních vzorů, museli jsme se zeptat, jestli už ho potkala. „Ano, potkala. V jeho hospodě. Těšila jsem se na to. A když tam potom přišel, tak jsme spolu prohodili pár slov. Já jsem rychle utíkala na záchod se přičísnout a upravit, abych se s ním mohla vyfotit, a než jsem se vrátila, tak jsem viděla, jak už odjíždí auto. Na tréninku jsem ho viděla jen jednou v Crumlingu to je boxerský klub v Irsku,“ vzpomíná.

Lidi, kteří jdou do klece, se rádi předvádějí

Ze světa tvrdých zápasů se Veronika v posledních měsících přesouvá do úplně odlišného prostředí. Přihlásila se do Miss České republiky a stala se semifinalistkou soutěže. „Přihlásila jsem se, protože jsem ráda... jak to říci... krásná. Cítím se dobře, když mám pocit, že mi to sluší. Ráda pro to něco dělám, třeba se pěkně oblékám. Těším se na to, až si budeme zkoušet nové šaty, nové styly,“ vysvětluje své důvody.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zajícová (@zajicovafighter)

„Kromě toho si ale myslím, že tenhle směr docela dobře pasuje i k mé kariéře bojovnice MMA. Je to sice úplně jiné, ale také se to dobře doplňuje. Ono v těch zápasech, ať už je to box, MMA, nebo cokoliv jiného, tak je v tom zpravidla i dost exhibice. Myslím si, že se do té klece nejdou lidé jen pobít, ale rádi se předvádějí. Však to často vidíte nosí různé čepičky, dělají tanečky, grimasy atd. No a zase v té Miss bude určitě také rivalita, takový boj o první místo. Takže je tam i to soutěžení a soupeření, co zažívám v kleci nebo v ringu.“ 

„Také mi samozřejmě může úspěch v Miss pomoci v různých aktivitách, kterým se věnuju. Jsem například předsedkyní správní rady ústavu Proti bariérám, kde hledáme práci pro hendikepované a i jinak se jim snažíme pomáhat. Pokud bych uspěla v Miss, budou se mi otevírat různé dveře a budu tak moci pomáhat ještě více,“ pokračuje Veronika ve výčtu svých důvodů.

Dodává, že lépe se zatím cítí v kleci a více než s holkami v soutěži si rozumí s kluky ze zápasnické organizace. „S klukama máme zatím více společných věcí a témat. S holkama to teď beru jako takovou změnu, relax. Alespoň teda než přituhne a začnou mi dělat naschvály. To si snad ale nedovolí,“ říká s úsměvem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zajícová (@zajicovafighter)

Hejty píšou ubožáci

Kromě všech zmíněných aktivit se Veronika také věnuje Instagramu, kde přes svou píli a sympatickou povahu schytává hejty. Ona sama si z nich ale příliš těžkou hlavu nedělá. „Hejtři jsou většinou ubožáci, kteří sami ničeho nedosáhli, dosáhnout by chtěli, ale nemají na to. A kdyby se místo očmuchávání a sledování toho, co kde vypustím, věnovali trénování nebo šli aktivně za svými sny, tak by za prvé neměli čas řešit nesmysly a za druhé by třeba i oni sami něčeho dosáhli. A protože vím, že to jsou ubožáci, tak jsem už většinou přestala sledovat, co píšou. Je to ztráta času,“ říká razantně. 

Na internetové šarvátky zkrátka nemá čas a hodlá věnovat energii své kariéře a velkému množství koníčků. „Mám ráda zvířata. Doma jich mám celkem hodně. Ráda jezdím autem a cestuji. Ráda také pracuji s postiženými máme chráněnou dílnu, takže možná i tímhle směrem bych mohla jít. No ale teď bych se nejspíše asi věnovala Miss. Tenhle nový směr mě baví a mám tam teď hodně co objevovat. Těším se na další přípravy a akce s Miss spojené,“ uzavírá. My Veronice přejeme hodně štěstí a velkou zásobu Semtex Street Water, aby měla vždycky tolik energie na plnění svých snů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zajícová (@zajicovafighter)

Domů
Sdílet
Diskuse