Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2023 16:10
Čas čtení 0:36
Tereza Patočková

Začíná letní Artsemestr. Studenti UMPRUM představí své klauzurní i semestrální práce

Začíná letní Artsemestr. Studenti UMPRUM představí své klauzurní i semestrální práce
Zdroj: UMPRUM/Alžběta Chrudimská a Adriana Ingeli
KULTURA UMĚNÍ
Uložit Uložené

Letošní Artsemestr má téma „spolupráce“, která prostupuje napříč ateliéry a dotýká se i neakademického světa v rámci spoluprací ateliérů se soukromým sektorem.

Ve čtvrtek zahajuje UMPRUM letní Artsemestr, v rámci kterého otevírá dveře svých ateliérů. Mezi návrhy studentů budou k vidění práce napříč všemi katedrami – architektury, designu, užitého umění, grafiky a volného umění. Výstavu bude možné v hlavní budově na náměstí Jana Palacha navštívit až do středy 21. června.

Zahájení doprovodí taneční performance studentů a studentek konzervatoře. Zároveň představí části módních návrhů z Ateliéru designu oděvu a obuvi a z Ateliéru módní tvorby.

Umprum.
Umprum. Zdroj: Umprum

Co bude k vidění 

Ateliér ilustrace a grafiky společně s Ateliérem tvorby písma a typografie například spolupracoval na knižních publikacích Kalevala. Tvůrčí propojení proběhlo i mezi Ateliérem fotografie II a Ateliérem keramiky a porcelánu, kdy série keramického stolního nádobí „Nos na stůl“ dostala zcela nový rozměr. K vidění bude ale také například kolekce šperků pro první dámu Ateliéru K.O.V., jež dává důraz na nositelnost, důstojnost, symboliku a význam úřadu prezidenta. 

Po čtvrteční vernisáži Artsemestru se program přesouvá do klubu Ankali, kde se koná afterparty.

Doporučeno
Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas 15. června 2023 12:00
Domů
Sdílet
Diskuse