Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2023 18:00
Čas čtení 1:01
Anna Koucká

Shredded Fox: Prošel jsem si poruchou příjmu potravy i syndromem vyhoření (Videorozhovor)

REFRESHER PORUCHA PŘÍJMU POTRAVY POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ YOUTUBE
Uložit Uložené

„Fitko je moje psychoterapie,“ říká v rozhovoru pro Refresher influencer Shredded Fox. Kromě cvičení mluvil i o sociálních sítích, životě v zahraničí, ale i o vážnějších tématech spojených s jídlem a psychickým zdravím.

Fitness influencer a trenér Jan Liška vystupuje na sítích jako Shredded Fox. Kromě cvičení se věnuje i svému YouTube kanálu a nedávno rozjel i vlastní podcast. I když na internet dává hodně věcí, soukromí si hlídá.

Doporučeno
„Slíbil jsem doktorům, že umřu jindy a líp.“ Petr má leukémii, přežil vlastní smrt (Hlubiny) „Slíbil jsem doktorům, že umřu jindy a líp.“ Petr má leukémii, přežil vlastní smrt (Hlubiny) 4. července 2023 19:00

„Určitě mám hranice v tom, co už bych nikdy nesdílel,“ říká v rozhovoru. Jako jednu z věcí, kterou by prý už na veřejnost nedal, uvádí svůj vztah. „Moje předchozí vztahy byly veřejné a sice jim přímo tohle neublížilo, bylo ale velmi nepříjemné ten rozchod sledujícím vysvětlovat,“ říká. „I tři roky po rozchodu se mnou někteří moji bývalou partnerku pořád spojují,“ dodává pak.


Jeho primární zájem je ale stále cvičení. „Minulý týden jsem měl během pěti dní sedm tréninkových jednotek,“ říká. Do soutěžení se už ale nehrne. „Kdybych chtěl soutěžit a být profi, musel bych začít brát steroidy, k té vrcholové úrovni to tak nějak patří,“ připouští. 


On sám s nimi ale žádnou osobní zkušenost nemá. „Přijde mi to nebezpečné. Zvlášť když třeba na TikToku existuje hodně návodů na to, jak sypat. Kdybych tohle viděl v době, kdy mi bylo třeba sedmnáct, tak nevím, co by to se mnou udělalo,“ říká. 


I když je tedy sport jedním z ústředních bodů jeho života, nechce se nutně vyhraňovat. „Mám stabilně rád fitko, prokládám to ale i thaiboxem, jízdou na motorce nebo zimními sporty,“ vysvětluje. 

Doporučeno
Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy 30. ledna 2023 8:30

V rozhovoru došlo ale i na vážnější témata. Liška se rozpovídal třeba o své zkušenosti s poruchou příjmu potravy, syndromem vyhoření nebo o tom, jak přemýšlí nad ekologickými dopady živočišné stravy, na které z velké části stojí fitness jídelníčky.

Domů
Sdílet
Diskuse