Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2023 10:54
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

Zayn Malik o odchodu z One Direction: Měli jsme se plné zuby

Zayn Malik o odchodu z One Direction: Měli jsme se plné zuby
Zdroj: Wikimedia Commons/First Access Entertainment/volně k použití
HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

One Direction znal celý svět. Boy band, který vznikl díky pěvecké soutěži X Factor, vydal pět úspěšných studiových alb, získal desítku ocenění a vyprodával ty největší haly po celém světě.

Pak ale jako blesk z čistého nebe v roce 2015 oznámil, že si dá roční pauzu, která však znamenala konec. O rozpadu populární kapely se nyní rozpovídal jeden z jejích bývalých členů, Zayn Malik. Ten uvedl, že se členové skupiny měli plné zuby a že jejich rozhodování připomínalo politiku, píší NME a Variety.

Doporučeno
Lana Del Rey: S hudbou jsem málem skončila Lana Del Rey: S hudbou jsem málem skončila 13. července 2023 9:45

Malik uvedl, že si konec kapely uvědomil jako první a jako první také vzal nohy na ramena. „Věděl jsem, že se něco děje, tak jsem prostě předběhl dobu. Říkal jsem si, že prostě vypadnu, že tohle je konec,“ a měl pravdu. Když v roce 2015 One Direction opustil, kapela na sociálních sítích oznámila, že si plánuje vzít pauzu, ale na pódia se již společně nikdy nevrátila. Všichni její členové se začali věnovat svým sólo kariérám. 

„Zcela sobecky jsem chtěl být prvním člověkem, který půjde a natočí svou vlastní desku. Jsem pasivní typ, ale pokud jde o hudbu a podnikání, beru to vážně a jsem soutěživý, takže jsem chtěl být první, kdo půjde a udělá vlastní věc. To byl ten důvod,“ pokračoval. 

Jako důvod odchodu z One Direction Malik uvedl stres. Po letech však přiznal, že nešlo jen o to. „Byly tam zřejmě i základní problémy v rámci našich přátelství. Měli jsme jeden druhého plné zuby, pokud mám být úplně upřímný. Byli jsme si blízcí... dělali jsme spolu šílené věci, které nikdo na světě nikdy nepochopí, a já na to teď vzpomínám v mnohem vlídnějším světle. Byly to skvělé zážitky, zažil jsem s nimi krásné chvíle, ale prostě jsme se vyčerpali,“ dodal. Více o důvodech odchodu Malik hovořit nechtěl. Přiznal však, že působení kapely připomínalo politiku, že určití lidé dělali určité věci, třeba když nechtěli podepsat smlouvy.

Dnes už má Zayn na svém kontě tři sólová alba a v následujících týdnech plánuje vydat další. Jeho nejúspěšnější skladby jako Dusk Till Down nebo I Don't Wanna Live Forever mají jenom na Spotify více než miliardy přehrání. 

Domů
Sdílet
Diskuse