Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. července 2023 9:45
Čas čtení 1:11
Tereza Šnajdrová

Lana Del Rey: S hudbou jsem málem skončila

Lana Del Rey: S hudbou jsem málem skončila
Zdroj: Getty Images/Steve Granitz/FilmMagic
HUDBA LANA DEL REY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Autorka hitů Summertime Sadness nebo Young and Beautiful chtěla s hudbou skončit. Co ji přimělo zůstat?

Populární americká zpěvačka Lana Del Rey je v hudebním průmyslu již od roku 2008. Ačkoli dnes již vyprodává velké koncertní haly po celém světě, ne vždy se jí dařilo. Zpěvačka v rozhovoru pro Daily Star přiznala, že kvůli neúspěchu přemýšlela, že s hudbou skončí. Toto rozhodnutí však nedotáhla do konce, neboť prý neměla žádnou jinou reálnou možnost práce, píší NME a The Mercury.

Doporučeno
VIDEO: Lana Del Rey přišla pozdě a pořadatelé festivalu její koncert ukončili. Jak zpoždění vysvětlila? VIDEO: Lana Del Rey přišla pozdě a pořadatelé festivalu její koncert ukončili. Jak zpoždění vysvětlila? 25. června 2023 11:41

„Nikdy nezapomenu na tu propast, na chvíle, kdy nic nefungovalo a kdy jsem vážně uvažovala o tom, že skončím. Byl to opravdu pocit selhání,“ popsala své pocity, když její kariéra stagnovala. „Neměla jsem ale jinou možnost než pokračovat. Nic jiného neumím. Odvaha by byla zmizet,“ pokračovala.

Autorka hitů Summertime Sadness nebo Young and Beautiful pak dodala, že zvolila tu snadnější cestu – tedy v hudebním průmyslu setrvat. Neměla žádný plán B, a raději tedy pokračovala v nahrávání nových desek. A tento krok se jí vyplatil. Dnes už zná Lanu Del Rey celý svět, její písně mají jenom na Spotify miliardy přehrání a zdá se, že její sláva stoupá stále vzhůru. 

Ženy v popové hudbě mají konečně právo vyjádřit samy sebe

V rozhovoru se zpěvačka mimo jiné rozpovídala i o tom, jak se hudební průmysl chová k ženám. „Ženy v popové hudbě konečně mají právo vyjádřit samy sebe a své zkušenosti. To, co jsem dělala na začátku za to by je předtím ukřižovali. Ale já jsem velmi specifická. A to je klíč k univerzálnosti,“ popsala. Pravdou je, že i její hudba zpočátku budila velké kontroverze. Svět nebyl připraven na sebevědomou ženu, femme fatale, která zpívá o drogách, užívání si sexu s muži a dalších zdánlivě kontroverzních tématech. 

„Je mi jedno, jestli jsem v roli záporačky. Nepodléhám tomu, co se očekává od popové zpěvačky. To, co chci, je zůstat věrná přesně tomu okamžiku, kdy ke mně hudba přichází,“ dodala zpěvačka.

Domů
Sdílet
Diskuse