Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. července 2023 14:30
Čas čtení 1:47
Tereza Šnajdrová

Nejlepší akce týdne: Na Colours of Ostrava vystoupí OneRepublic nebo Burna Boy. Seženeš ještě vstupy a místo na stan?

Nejlepší akce týdne: Na Colours of Ostrava vystoupí OneRepublic nebo Burna Boy. Seženeš ještě vstupy a místo na stan?
Zdroj: TASR/Michal Svítok
KULTURA FESTIVALY KONCERTY MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ POJĎ VEN!
Uložit Uložené

Festival Colours of Ostrava se uskuteční ve dnech 19. až 22. července v Dolních Vítkovicích. Kolik stojí vstupenky, kde zaparkovat a co raději nechat doma? Známe odpovědi!

Léto je v plném proudu a již za pár dní vypukne jeden z největších festivalů v Česku – Colours of Ostrava. Na něm vystoupí OneRepublic, Macklemore, Burna Boy, Ellie Goulding, Niall Horan, kapela Interpol a další desítky umělců a umělkyň. Fesťák se tak právem stává akcí týdne, na které bys rozhodně neměl*a chybět! 

Doporučeno
Rita Ora vs. Kim Dracula: Šílený vědecký pokus i šílená nuda – kdo má top desku a kdo propadák týdne? Rita Ora vs. Kim Dracula: Šílený vědecký pokus i šílená nuda – kdo má top desku a kdo propadák týdne? 14. července 2023 14:00

Line-upu vévodí OneRepublic

Dvacátý ročník festivalu Colours od Ostrava se uskuteční ve dnech 19. až 22. července, a to v Dolních Vítkovicích. Těšit se můžeš na nabitý program, který návštěvnictvu nabídne nejen desítky vystupujících, ale také divadlo, zajímavé přednášky a další.

Mezi hlavní trháky pak zcela jistě patří americká pop-rocková kapela One Republic, rapper Macklemore, který se do Česka vrací po dlouhých 5 letech, bývalý člen legendární skupiny One Direction Niall Horan či populární zpěvačka Ellie Goulding. Kromě toho se však můžeš těšit i na neokoukaná jména, jako jsou kanadská rapperka Haviah Mighty nebo post-punk z Glasgow Vlure.

Vstupenky ještě seženeš, ale...

Ačkoli je festival „již za rohem“, vstupenky na něj jsou stále v prodeji. Čtyřdenní VIP jsou již sice vyprodány, ale klasiku ještě koupíš, a to za 4 390 korun na všechny čtyři dny. Jednodenní vstupy pak koupíš za 2 990 korun, a to jak v předprodeji, tak na místě na pokladně. 

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Možným překvapením je i to, že vyprodán není ani kemp, u kterého to tak každoročně bývá. Stanování u Slezskoostravského hradu koupíš za 500 a k tomu si za 450 budeš muset přikoupit vstup do kempu. K dispozici je stále i chill village, tent in classic a další možnosti stanování. 

Naopak vyprodáno hlásí parkování u kempu a místo pro karavan. 

Hotovost nech doma

Ať už jsou to tvoje první Colours, nebo několikáté, pořadatelé tento rok upozorňují na jednu novinku. Na festivalu letos nebude akceptována hotovost a veškeré platby bude možné uskutečnit platebními kartami (VISA, Mastercard, ...) ale také telefony a hodinkami. Za hotovost nenakoupíš ani pití a jídlo, ani merch či další služby. 

Festival tak naskakuje na trend, který vidíme nejen u většiny evropských festivalů, ale také u těch českých. Třeba na Rock for People se již několik let platí pomocí náramků a my si tento cashless systém nemůžeme vynachválit. 

Colours of Ostrava
Zdroj: Colours of Ostrava/propagační materiál

Vlakem nebo autobusem? Zvol raději první možnost

Pokud ses právě rozhodl*a, že se na Colours of Ostrava přece jenom vydáš, pravděpodobně si budeš lámat hlavu nad tím, jak se do Ostravy dostaneš. Ještě když je parking vyprodaný. No doporučujeme ti cestovat vlakem. Autobus z Prahy totiž jede kolem pěti hodin a zaplatíš za něj zhruba pětistovku. Naopak vlakem budeš v Ostravě za tři hoďky až tři a půl a za jízdenku dáš podobnou cenu. 

Doporučeno
KVÍZ: Macarena, Despacito nebo Žijeme len raz. Znáš dobře letní hity? KVÍZ: Macarena, Despacito nebo Žijeme len raz. Znáš dobře letní hity? 15. července 2023 8:30

Využít můžeš i speciální Colours Expres, který jede 19. července z Prahy a zpátky se vrací tak, abys už na oběd byl*a doma.

Anketa:
Chystáš se na Colours of Ostrava?
Jasně, už mám sbaleno!
Ne, do Ostravy nejedu.
Jasně, už mám sbaleno!
48 %
Ne, do Ostravy nejedu.
52 %
Domů
Sdílet
Diskuse