Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2023 15:00
Čas čtení 1:44
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Drsňák Cillian Murphy ti ukáže, jak být ticho a neumřít

Co si pustit o víkendu: Drsňák Cillian Murphy ti ukáže, jak být ticho a neumřít
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY CILLIAN MURPHY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Pokud tě nebaví nekonečné listování nabídkou streamovacích služeb, mrkni na naše tipy.

Venku je zataženo a to je ideální doba na to uvařit si šálek dobrého čaje, zabalit se (a to i v červenci) do pletené deky a podívat se na nějaký dobrý film. Ale co si vybrat? Jak je známo, nabídka VOD platforem je široká. My ti stejně jako každý pátek pomůžeme s výběrem filmů, které by tě neměly minout. 

Pokud jsme se tento týden rozešli s tvým vkusem, můžeš se podívat na některý z našich předešlých článků v rubrice Co si pustit o víkendu. Případně zde najdeš recenze na aktuální filmy a žebříčky nejlepších filmů svého žánru.


Tiché místo: Část II

Zatímco Oppenheimer trenduje v tuzemských i zahraničních kinech, některé z předešlých filmů s Cillianem Murphym si můžeš pustit online. Za podívání stojí například horor od režiséra Johna Krasinského Tiché místo: Část II, který najdeš na Netflixu. V něm neznámé bytosti reagují na jakýkoliv zvuk a jeho zdroj okamžitě zlikvidují. 

Jak už název napovídá, Tiché místo je tichý horor, avšak s velmi stísněnou atmosférou, která tě přiková do křesla (gauče) a tvoje oči připoutá k obrazovce. Cillian Murphy v něm hraje cynického drsňáka Emmetta a jeho výkon je naprosto skvělý. Kromě toho se po Murphyho boku objevuje i Emily Blunt, která si zahrála i ve zmíněném Oppenheimerovi. Pro fanoušky horrorů je Tiché místo určitě must watch. Jenom se připrav, že tě tvoje vrzající parkety po jeho zhlédnutí mohou začít znepokojovat.


Kocour v botách: Poslední přání

Ty, které zaujalo pohádkové univerzum zeleného dobráka a morouse z bažiny Shreka, potěší, že na SkyShowtime nově najdou poslední snímek z tohoto vesmíru Kocour v botách: Poslední přání. Zrzavý kocour s hlasem Antonia Banderase, devíti životy a obzvláštním zapálením pro čerstvé mléko v něm musí vyřešit, jak naloží se svým posledním životem. Když totiž umře i podeváté, bude to naposledy.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

Kocour v botách má krásnou, ve srovnání se svými předchůdci o něco kreslenější stylistiku, je vtipný a španělské zpracování songu The End od legendárních The Doors tě chytne jak za uši, tak za srdíčko. Existenciální pohádku si můžeš pustit o samotě nebo s mladším sourozencem či dítětem. On*a si užije fantaskní příběh, ty se můžeš rozplývat nad hezkými obrazy a (občas, pravda, velmi jednoduchými) filozofickými přesahy. 

 

Jestli se počítáš do fanouškovské obce adaptací komiksů od Marvelu, ale nepředplácíš si Disney+, od pondělí najdeš film Spider-Man: No Way Home také na Netflixu. Na streamovací platformě Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si můžeš pustit kraťas Sh_t Happens z česko-slovensko-francouzské koprodukce.

A pokud tě zaujala dokumentární série Jak se stát tyranem (How to Become a Tyrant), na Netflixu na ni navazuje How to Become a Cult Leader o vůdcích sekt a kultů.

Domů
Sdílet
Diskuse