Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. srpna 2023 19:00
Čas čtení 5:24
Richard Balog

Toužíš po špercích jako z rapových videoklipů? Tohle je pět ikonických klenotníků celebrit, na jejichž kousky se vyplatí šetřit

Toužíš po špercích jako z rapových videoklipů? Tohle je pět ikonických klenotníků celebrit, na jejichž kousky se vyplatí šetřit
MÓDA MÓDA ŠPERKY A DOPLŇKY
Uložit Uložené

Přemýšlel*a jsi někdy nad tím, kdo vytvořil ikonické šperky pro Pharrella Williamse, Kanyeho Westa, Kim Kardashian či fotbalové a basketbalové hvězdy?

Šperky jsou nejlepším módním doplňkem pro jakékoliv pohlaví i společenskou událost. Většina z nás vlastní alespoň několik zářivých kusů, ať už z dílen renomovaných značek, nebo cenově dostupných alternativ. Pokud hledáš něco opravdu výjimečného pro sebe nebo svou blízkou osobu, při vyšším rozpočtu dokonce vyrobeného na míru, pak jsou ideální volbou klenotníci, kteří patří mezi elitu ve svém oboru.

Doporučeno
Queer móda: Balenciaga od hlavy až k patě i celý outfit ze sekáče. Jak se obléklo návštěvnictvo Prague Pridu a co vzkazuje hejtrům Queer móda: Balenciaga od hlavy až k patě i celý outfit ze sekáče. Jak se obléklo návštěvnictvo Prague Pridu a co vzkazuje hejtrům 8. srpna 2023 13:00

Vybrali jsme pro tebe pět nejlepších klenotníků celebrit, na jejichž práci za desetitisíce korun se vyplatí šetřit, a to klidně i delší dobu. Popularita těchto značek není výsledkem velkovýroby. Jejich umělecká díla jdou na odbyt díky kombinaci inovativních přístupů a složitému řemeslnému zpracování, které roky pilovali. Pokud tě zajímají talenty, které stojí za šperky tvých oblíbených rapových hvězd, pokračuj ve čtení.

Na našem seznamu najdeš pětici mužů. Pokud tě zajímá kreativita šperkařek, určitě koukni na náš rozhovor se Zuzanou Spoustovou, u té si nakoupila prsteny například Hailey Bieber. Jestli tě svět velkých hvězd neláká, podívej se na náš profil nadějné šperkařky Gabriely, která dělá abstraktní kousky a má před sebou slibnou budoucnost. Nezapomeň odebírat módní rubriku, ať ti žádný článek k tématu neunikne.

Greg Yuna 

Greg Yuna patří mezi největší klenotnické hvězdy posledních let, a to díky unikátní precizní práci i velmi vřelým kontaktům se známými rapery a uměleckými osobnostmi.

Rodák z Queensu v New Yorku není žádným nováčkem a dlouhá léta rozvíjel své dovednosti v rodinném podniku, ze kterého odešel v roce 2017, aby založil společnost Chapter II. Svůj první vlastní obchod otevřel v prestižní newyorské Diamantové čtvrti, ale šperky s jeho rukopisem jsou v prodeji také online přes Kith nebo MR PORTER.

Greg Yuna
Zdroj: Greg Yuna

Yuna je známý svým mimořádným smyslem pro detail, jedinečným designem, ale i citem pro marketing a nakažlivým charismatem, které z něj rychle učinilo oblíbence zámožných klientů.

Mr. Flawless, jak zní přezdívka tohoto šikovného klenotníka s kořeny v centrální Asii, spolupracoval s mnoha uznávanými značkami a celebritami, jako jsou Drake, J. Balvin, Floyd Mayweather, Victor Cruz, Rihanna, Madonna a další. Kromě vlastní práce byl Yuna v roce 2019 také poradcem pro výběr šperků ve filmu Uncut Gems, ve kterém zazářili Adam Sandler a Julia Fox.

Doporučeno
Šest značek, které prodávají kvalitní lněné košile s originálními designy Šest značek, které prodávají kvalitní lněné košile s originálními designy 16. srpna 2023 14:00

Co se týče cen za práci s rukopisem Grega Yuny, jedná se o individuální preference klientů. Například řetízek ze 14karátového zlata s figaro vzorem a tloušťkou 1,9 milimetru koupíš za přibližně 8 500 korun, ale na míru vyrobený zlatý přívěsek s custom motivem zahalený do drahých kamenů stojí řádově v desetitisících českých.

Greg Yuna
Zdroj: Greg Yuna

Ben Baller 

Ben Baller je jméno, které zná nejspíš každý fanoušek a fanynka rapu. Šperky tohoto americko-korejského klenotníka má ve své sbírce široké spektrum celebrit včetně Tylera, The Creatora, Elona Muska, Lil Uziho Verta, A$AP Rockyho či Kim Kardashian.

Padesátiletý rodák z Los Angeles během své téměř dvacetileté kariéry navrhl stovky řetízků, přívěsků, náramků a dalších doplňků, pro které jsou charakteristické motivy propracované do nejmenších detailů, prvotřídní drahokamy a zlato v nejvyšší kvalitě.

Ben Baller
Zdroj: IF & Co.

Zajímavostí je, že Baller (občanským jménem Yang, pozn. red.) zbohatl na prodeji své sbírky tenisek v hodnotě téměř tří milionů dolarů, které následně použil na založení vlastní klenotnické společnosti IF & Co. v roce 2005. Značku budoval od základů společně se strýcem a bratrancem, kteří měli zkušenosti s výrobou šperků, zatímco Baller navštěvoval večerní kurzy, aby získal potřebné dovednosti.

Doporučeno
Paradox módního průmyslu. Proč se návrháři a návrhářky oblékají „nestylově“? Paradox módního průmyslu. Proč se návrháři a návrhářky oblékají „nestylově“? 14. srpna 2023 11:00

Roky tvrdé práce stály za to, protože jméno Ben Baller se v současnosti skloňuje mezi rapovou a showbyznysovou smetánkou téměř stejně často jako název společnosti Audemars Piguet, a to oprávněně. Když si prohlédneš nabídku v online obchodě IF & Co., rychle pochopíš proč.

Co říkáš na jedinečný přívěsek pro Tylera, The Creatora, který si interpret nechal vyrobit při příležitosti vydání alba IGOR?

Ben Baller
Zdroj: IF & Co.
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse