Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. srpna 2023 10:12
Čas čtení 1:04
Ondřej Jarůšek

Český kulturista Slavoj Bednář uspěl v životní soutěži! Na Masters Olympia vybojoval šesté místo

Český kulturista Slavoj Bednář uspěl v životní soutěži! Na Masters Olympia vybojoval šesté místo
Zdroj: Slavoj Bednář/se svolením
SPORT OSOBNOSTI ČESKÉHO SPORTU POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Prestižní kulturistické závody Masters Olympia jsou za námi. V neděli bojoval v soutěži za Česko Slavoj Bednář, který si odváží skvělé šesté místo.

Pro Slavoje Bednáře, stejně jako pro mnoho dalších závodníků, představovaly závody Masters Olympia dosud největší životní soutěž. Tato prestižní akce se totiž vrátila po dlouhých jedenácti letech, účastníci se mohli měřit s elitní konkurencí z celého světa a vítěz si odnesl i kvalifikační vstupenku na „velkou“ Olympii. Bednář atakoval první pětici a nakonec vybojoval senzační šesté místo.

Doporučeno
Kulturistika je závislost, kvůli formě jste na hranici života a smrti, říká Slavoj Bednář před Masters Olympia Kulturistika je závislost, kvůli formě jste na hranici života a smrti, říká Slavoj Bednář před Masters Olympia 23. srpna 2023 11:00

Vítězství v kategorii mužské kulturistiky (open, bez váhového limitu) si odnesl libyjský profesionální kulturista žijící v Anglii Kamal Elgargni, informuje server Fitnessrevolt. Elgargni letos oslaví už 52 let. V roce 2019 se stal také vítězem Mr. Olympia v divizi do 212 liber.

Slavoj BednářSlavoj BednářSlavoj BednářSlavoj Bednář
Zobrazit galerii
(15)
Umístění (Top 5) Jméno
První místo Kamal Elgargni
Druhé místo Maxx Charles
Třetí místo Philip Clahar
Čtvrté místo Fred Smalls
Páté místo Ken Jackson

Nejen o přípravě na Masters Olympia jsme si se Slavojem Bednářem popovídali v rozhovoru krátce před konáním závodů. Popsal nám, jaké mylné představy mají lidé o kulturistice, proč jsou finanční odměny ve světě kulturistiky nedostatečné, proč steroidy nepatří do rukou běžných cvičenců a jaké stavy prožívá během diety.

„Vždycky říkám, že je to opravdu na hraně života a smrti, protože tělo se těch posledních zbytků tuku zbavuje až těsně předtím, než skončí. Někdy vám to tak přijde, že je vám opravdu na umření,“ přiblížil, jak vypadají poslední dny před soutěží.

Doporučeno
Kulturistka Věra Mikulcová slaví další obrovský úspěch! Na Masters Olympia se umístila v nejlepší desítce Kulturistka Věra Mikulcová slaví další obrovský úspěch! Na Masters Olympia se umístila v nejlepší desítce 27. srpna 2023 9:36

Na Masters Olympia se v kategorii ženské kulturistiky za Česko představila Věra Mikulcová, která se probojovala do nejlepší desítky a umístila se osmá. „Skončila jsem v top 10, takže jsem strašně spokojená. Moc vám děkuju a děkuju moc Janě (její partnerka, pozn. red.) za podporu, bez ní bych to nezvládla,“ řekla s dojetím Mikulcová po závodech. 

Domů
Sdílet
Diskuse