Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořen redaktorem, ale jedná se o specifickou formu partnerství.
5. září 2023 13:00
Čas čtení 4:53
Richard Balog

Vybrali jsme nejlepší tenisky na běhání. Překonej své limity v modelech od značek Hoka®, On® nebo Adidas

Vybrali jsme nejlepší tenisky na běhání. Překonej své limity v modelech od značek Hoka®, On® nebo Adidas
MÓDA BĚH FOOTSHOP TENISKY
Uložit Uložené

Maximální pohodlí, zpětné získávání energie či unikátní odpružení jsou jen zlomkem všech vlastností, kterými jsou vyzbrojeny nejlepší modely tenisek na běhání. Vyber si svého favorita.

Pokud to s během myslíš vážně, promysli si investici do kvalitních běžeckých tenisek. Obuv, kterou si vybereš, by měla odpovídat tvé celkové kondici, ale i cílům, jichž plánuješ dosáhnout. Doporučujeme nosit obuv, která ti správně sedí, je podpůrná, absorbuje nárazy a chrání tvůj kotník před přílišným pohybem – to vše ti zajistí stabilní základ pro běhání.

Ve spolupráci s online obchodem Footshop jsme vybrali 10 nejlepších tenisek na běh, které za tebe sice lehkých pět kilometrů neuběhnou, ale možná nastartují tvou vášeň ke zdravému pohybu a pomohou ti postupně překonat tvé dosavadní limity.

Na své si přijdou muži i ženy. V nabídce najdeš univerzální provedení od specializovaných značek Hoka® nebo On®, ale také výrazné barevné verze ikonických modelů od společnosti Adidas, respektive Y-3.

V den publikování článku byla v online obchodě Footshop akce do výše 30 % na vybrané produkty. Ceny jsou uvedeny před slevou.
Prohlédni si kompletní nabídku obuvi, oblečení i doplňků v online obchodě Footshop
Doporučeno
Vrať se zpátky do školy v nejstylovějších teniskách z celé třídy. Neodolali jsme novým kouskům od Asics, Adidas či Nike Vrať se zpátky do školy v nejstylovějších teniskách z celé třídy. Neodolali jsme novým kouskům od Asics, Adidas či Nike 30. srpna 2023 16:30
Hoka® Clifton 9 M
Zdroj: Footshop

Hoka® Clifton 9 M    3 659 Kč

Společnost Hoka One One, známá také jako Hoka®, patří mezi přední hráče na trhu se sportovními, respektive běžeckými potřebami, a to zejména na poli obuvi. V nabídce online obchodu Footshop najdeš několik modelových řad Hoka® s charakteristickým vzhledem, z nichž jsme vybrali dvě nejoblíbenější siluety.

Tenisky Hoka® Clifton 9 přinášejí nezapomenutelný zážitek pod nohama s novou citlivou pěnou, nižší hmotností a vylepšeným designem podrážky. Naše srdce si získala bílá verze s logem na boční straně, která je v prodeji za 3 659 korun před slevou.

Hoka® Bondi 8 Wid
Zdroj: Footshop

Hoka® Bondi 8 Wide    4 159 Kč

Slovy chvály nebudeme šetřit ani v případě druhého modelu z portfolia francouzské společnosti se sídlem v Kalifornii.

Nízký prémiový model Hoka® Bondi 8 Wid má výraznou vysokou podrážku, která ti poskytne pohyb s perfektně tlumeným došlapem. Svršek z recyklovaného polyesteru je maximálně prodyšný a kromě funkce dává teniskám punc elegance. Proto jsou Hoka® Bondi 8 Wid nejen skvělou volbou pro běžecké tréninky, ale také pro každodenní nošení, které nikdy nebylo pohodlnější.

Hoka® M Bondi 8
Zdroj: Footshop

Hoka® Bondi 8 M    4 159 Kč

Krok správným směrem uděláš i základní verzí modelové řady Hoka® Bondi 8, která je vyzbrojena množstvím technologií včetně vložky OrthoLite®.

Tenisky jsou dokonalou směsí měkkosti a pružení, díky čemuž zvládneš postupně překonávat všechny své stanovené hranice. Vylepšená verze siluety Hoka® Bondi 8 přináší lehčí, měkčí a propracovanější mezipodešev i zcela novou prodlouženou geometrii paty. Výsledkem je lehounký dopad a komfortní trajektorie od nárazu paty až k odrazu. Změnil se také svršek, který je příjemnější a prodyšnější.

Výrazné oranžovo-modré barevné schéma je sladkou třešničkou na těchto skvělých běžeckých teniskách, které jsou bohužel k dispozici pouze v pánských velikostech. 

Hoka ® W Bondi 8
Zdroj: Footshop

Hoka® Bondi 8 W   4 159 Kč

Nezapomněli jsme ani na ženy, které plánují začít s během nebo hledají nový pár tenisek pro zlepšení svých dosavadních výsledků.

Vybrali jsme stejnou siluetu, tedy Hoka® Bondi 8, avšak v barevném provedení s přívlastkem Lilac Marble, které si nás získalo svojí univerzálností a zároveň unikátností. Cena je i v tomto případě 4 159 korun včetně doručení.

On® Cloudmonster
Zdroj: Footshop

On® Cloudmonster    4 790 Kč

Pozornost si kromě společnosti Hoka® zaslouží i další specializovaný výrobce On®, jehož spoluvlastníkem je legendární švýcarský tenista Roger Federer.

Při pohledu na nebe, kterému dominují stoupající oblaka, můžeš objevit různé věci. Někdy dokonce i tenisky, jako například On® Cloudmonster. Unikátní model od švýcarské značky je stvořen pro zdolávání limitů, a to díky jedinečné mezipodešvi, jež je vyztužena vzduchem. Přilnavý svršek ze syntetických tkanin přijme tvou nohu jako formule svého pilota, a když se vydáš na trať, poznáš, jaké to je vyhrát velkou cenu.

Cena je 4 790 korun, přičemž k dispozici je také černá varianta.

On® Cloudultra 2
Zdroj: Footshop

On® Cloudultra 2    4 999 Kč

U obuvi z portfolia švýcarské společnosti On®, která je na trhu od roku 2010 a za tu dobu si vybudovala skvělou pověst, zůstaneme díky vyhledávané modelové řadě On® Cloudultra 2.

Druhá generace nejuniverzálnějších trailových tenisek na běh nabízí ještě víc než předešlá. Nechybí technologie Speedboard® pro maximální rychlost a ochranu v terénu, tlumicí pěna Helion™ či podrážka Missiongrip™ pro lepší přilnavost. Bez ohledu na to, kolik kilometrů ti zbývá do cíle, tě nové On® Cloudultra 2 nezklamou, naopak tě přivedou ​​k lepším výsledkům. Cena je 4 999 korun. 

New Balance WRPD Runner
Zdroj: Footshop

New Balance WRPD Runner    4 999 Kč

Tak trochu jednorožec v dnešním výběru nejlepších tenisek na běh – takhle bychom charakterizovali novinku v portfoliu společnosti New Balance, kterou najdeš v nabídce online obchodu Footshop za 4 999 korun.

Jedinečný vzhled modelu New Balance WRPD Runner je oživen kombinací přehnaných proporcí a minimalistické střídmosti. Tato nová silueta naznačuje pocit plynulého pohybu díky tvarovaným konturám mezipodešve FuelCell po celé délce a množství zvlněných akcentů obklopujících nenápadný svršek v tlumených barevných tónech.

Jednotlivé prvky, které byly součástí starších modelů běžecké obuvi New Balance, jsou deformovány k nerozeznání a přirozeně zakomponovány do nového designu. Model tenisek WRPD Runner je navržen tak, aby byl stylovou stálicí, která působí důvěrně známým dojmem a zároveň zkoumá vnější hranice klasické běžecké inspirace.

Adidas 4DFWD 3 Running
Zdroj: Footshop

Adidas 4DFWD 3 Running   5 699 Kč

Tempo ve výrobě nejlepších sportovních, respektive běžeckých potřeb dlouhodobě určuje specializovaný tým společnosti Adidas.

Bez ohledu na to, zda se soustředíš na svůj další krok, nebo až cílovou čáru, je běh především o pohybu vpřed a na to jsou tenisky Adidas 4DFWD 3 Running ideální volbou. Jejich inovativní mezipodešev vytvořenou za pomoci 3D tisku vylepšili inženýři o novou mřížkovou strukturu, která přeměňuje sílu nárazu na pohyb vpřed, a zkombinovali ji s podrážkou z gumy Continental™ s výjimečným záběrem. Vzhled dotváří přizpůsobivý svršek Primeknit, který spolu s lehkou prodyšnou síťovinou udrží tvá chodidla v pohodlí i po dlouhých kilometrech.

Neváhej, vyber si svou velikost a vyraz na nejbližší trať. Cena je 5 699 korun. Pokud preferuješ výraznější barevná schémata tenisek, v prodeji je také světle modrá verze se zelenými panely.

Adidas Ultra 4D
Zdroj: Footshop

Adidas Ultra 4D    5 999 Kč

Ikonické tenisky Adidas Ultraboost jsou na výsluní běžecké technologie od svého debutu v roce 2015. Potvrzuje to i tato verze s lehkým prodyšným přiléhavým svrškem Primeknit a mřížkovou mezipodešví vyhotovenou za pomoci 3D tisku, která díky hustším a otevřeným částem zajišťuje dosažení všech cílů.

Tenisky Adidas Ultra 4D definují svou technologií směr, kterým se společnost odvážně vydala ukázat koncept obuvi z budoucnosti, vůči čemuž nemáme žádné výhrady. Nemusíš se obávat, šance, že šlápneš vedle, v tomto případě nehrozí. A i kdyby se to náhodou stalo, technologie 4D tě vrátí zpátky na trať.

Cena 5 999 korun je férová, přičemž na výběr máš z více barevných provedení včetně černého s neonově zelenou podrážkou nebo světle hnědé verze s jemnými pastelovými detaily.

Y-3 Boston 11
Zdroj: Footshop

Y-3 Boston 11    8 499 Kč

Závěr výběru nejlepších běžeckých tenisek patří nejdražšímu modelu Y-3 Boston 11, který v online obchodě Footshop koupíš za 8 499 korun. Legendární japonský návrhář Jódži Jamamoto zůstal věrný svému avantgardnímu rukopisu a navrhl obuv pro běh ve spolupráci s týmem Adidas Running. Výsledek je perfektní.

Představujeme ti upravenou verzi modelu Adidas Boston v propracovaném stylu značky Y-3 a vyhotovenou v charakteristickém černém designu. Tenisky zdobí avantgardní detaily s prošíváním na jedné straně, které jsou nezaměnitelným symbolem Jamamotovy tvorby, a na druhé se vyjímají klasické tři proužky částečně překryté černou barvou, což atraktivním způsobem narušuje jejich kultovní vzhled.

Y-3 Boston 11 se vyznačují lehkou a odolnou konstrukcí z prodyšných tkanin a díky vylepšenému tlumení Lightstrike a dílům ENERGYRODS tě budou pohánět vpřed bez zbytečné ztráty energie. K dispozici je také varianta Blush Yellow, ve které budeš nepřehlédnutelný*á.

Prohlédni si kompletní nabídku obuvi, oblečení i doplňků v online obchodě Footshop
Doporučeno
Samby od Pharrella, nadupaný model Asics i Nike s rukopisem Billie Eilish. Toto jsou nejlepší teniskové novinky za poslední týdny Samby od Pharrella, nadupaný model Asics i Nike s rukopisem Billie Eilish. Toto jsou nejlepší teniskové novinky za poslední týdny 25. srpna 2023 17:00
Domů
Sdílet
Diskuse